Dezerty

Andrejove gaštany

Gaštany uvaríme a ošúpeme. Z vody, krištáľového cukru, pomaranča a badiánu pripravíme sirup a zredukujeme až na karamel. Sušienky roztlčieme na kúsky, pridáme maslo a rum, premiešame a dáme...

Grís Koch

Do mlieka nasypeme krupicu, pridáme soľ, cukor a uvaríme. Keď kaša dobre vychladne vmiešame do nej najprv žĺtka, potom vyšľahaný sneh z bielok. Takto vylepšenú kašu – grís, dáme do vymasteného...

Orieškový puding

Mlieko s cukrom privedieme do varu, vsypeme posekané oriešky a vlejeme pudingový prášok, rozmiešaný v troške vlažného mlieka. Keď zmes zhustne, odstavíme ju a nalejeme do pohárov. Vychladený...

Čokoládový fondán

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a postupne k nim primiešame polohrubú múku. Mlieko so smotanou a maslom zohrejeme. Keď sa maslo roztopí, odstavíme mlieko zo sporáka a rozpustíme v ňom...

Program.sk

Vyprážané broskyne

Broskyne umyjeme, odkôstkujeme a namiesto kôstok vložíme hnedý kockový cukor alebo škoricový cukor. Z múky, vajec, mlieka, cukru a soli si pripravíme cestíčko, do ktorého broskyne namáčame...

Jogurtový dezert

Okrúhlu formu vyložíme podlhovastými piškótami. Jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom a časťou ovocia - časť krému dáme na piškóty, na to ovocie, piškóty a znova - krém, ovocie, piškóty....

Flameri

Mlieko osladíme polovicou cukru, pridáme vanilkový cukor a necháme zovrieť. Tenkým pramienkom vsypeme krupicu a varíme asi 10 minút. Kašu necháme sčasti vychladnúť a medzitým z bielka, soli...

Flambované citrusy s tajomstvami

Tajomstvo I: 4 citróny vydlabeme, rybu vykostíme, nadrobno pokrájame, osolíme a premiešame s francúzskym šalátom. Naplníme citróny. Dozdobíme lúpanými krevetami a rezom z citróna. Tajomstvo...

Jogurtule

Suroviny spracujeme v mise a dvoma lyžičkami urobíme hrudky. Tie vkladáme do rozpáleného oleja tak, aby boli ponorené. Hotové rýchlo vyberáme a ešte horúce obalíme v práškovom cukre. Podávame...

Banánové prekvapenie

Ošúpané banány nakrájame na dlhé prúžky, vložíme do plytkej zapekacej misky a posypeme troškou cukru. Zvyšok cukru vymiešame so zmäknutým maslom do peny, pridáme štipku najemno nastrúhanej...

Strany 1...23242526272829...36