Dezerty
Špargľa v karamelovom sirupe so škoricovým krémom
Špargľu povaríme vo vode s väčším množstvom cukru, štipkou soli a na polovice prekrojeným citrónom. Z hnedého cukru, vody a masla si pripravíme sirup v ktorom namáčame uvarené kúsky špargle....
Makový dezert
Mak zomelieme a zmiešame so slivkovým lekvárom. Broskyne a banány rozmixujeme alebo na jemno posekáme. Tvaroh ochutíme cukrom a všetko striedavo vrstvíme v priehľadnom pohári. Dáme zachladiť.
Pečený tvarohový dezert
Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Piškóty rozložíme na plech, pokvapkáme pomarančovou šťavou, nanesieme vrstvu tvarohu, pridáme nakrájané banány a kraje...
Čokoládové srdiečka
Do zmäknutého masla vmiešame postupne cukor, vanilínový cukor, vajíčka. Pridáme kakao, múku a soľ a dôkladne premiešame. Rozohrejeme čokoládu a po lyžičkách ju zapracujeme do cesta. Rúru...
Čofifé
Konzervu kondenzovaného mlieka varíme vo vode 2 hodiny, aby nám vznikol karamel. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Košíčky plníme najskôr čokoládou, potom karamelom a opäť čokoládou....
Zapekané jablká s banánmi
Nakrájané a očistené ovocie poukladáme do maslom vymastenej misky a zalejeme zmesou z vajec, kakaa, cukru, smotany a mäty. Pečieme v predhriatej rúre asi na 160C pokiaľ nám vaječná zmes nezhustne....
Jablká v župane
Jablká ošúpeme, vykrojíme jaderníky a nakrájame na kolieska. Z hladkej múky, kypriaceho prášku, práškového cukru, mlieka, vajca a soli vymiešame hustejšie cestíčko. Namáčame doň kolieska...
Gaštanové krokety
Gaštany narežeme špičkou ostrého noža a varíme ich vo vode asi 20 minút. Potom ich scedíme, olúpeme a varíme v troške mlieka na miernom ohni. Pridáme vanilkový cukor. Za tento čas by sa malo...
Opité panny
Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom na penu, pridáme citrónovú kôru, preosiatu múku a napokon vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Lyžicou vykrajujeme z cesta malé halušky, nechávame ich skĺznuť...
Banány v cestíčku
Z hladkej múky, vody, cukru a kypriaceho prášku do pečiva vymiešame cesto. Banány ošúpeme a namočíme do vzniknutého cesta. Takto obalené banány ponoríme do vriaceho oleja a vypražíme dozlatista....