Dezerty

Marhule v rožku

Rožky pozdĺžne prekrojíme a zčasti vydlabeme. Tvaroh zmiešame so žĺtkami, štipkou soli, s vanilínovým a kryštáľovým cukrom. Jednu polovicu rožka natrieme plnkou, do druhej polovice vložíme...

Jemný krém mascarpone

Žĺtka s cukrom rozotrieme a za stáleho miešania postupne pridávame mascarpone. Do vzniknutej masy zľahka vmiešame sneh z bielkov. Maslové sušienky namáčame v amaretto likéri, zmiešanom s koňakom...

Flambovaný ananás s medom

Ananás pokrájame na plátky, drevitý stred vykrojíme a hnedú šupku poobkrajujeme. Orechy nahrubo nasekáme a necháme pražiť na strednej teplote. Rum mierne zohrejeme, aby lepšie horel. V panvici...

Mandarínkový nákyp

Vo vode s olejom uvaríme z ryže, cukru, šťavy z mandaríniek, citrónovej kôry a mlieka kašu a necháme ju čiastočne vychladnúť. Cukor vymiešame s maslom a žĺtkami a primiešame do kaše....

Program.sk

Sirupové kocky

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, sneh z bielkov a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme do zlatista pri 190°C....

Anglický ryžový puding

Do uvarenej a vychladnutej ryže pridáme 6 žĺtkov, hrozienka, nakrájané ovocie a dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy. Formu vymastíme maslom a vylejeme...

Jablčný dezert

Z vody, jabĺk, cukru, limetkovej kôry a škorice uvaríme kompót. Jablká vyberieme a šťavu varíme kým nenadobudne rôsolovitú konzistenciu. Mlieko s cukrom necháme zovrieť a vlejeme doň žĺtky...

Orechové tyčinky

Orechy zomelieme a zmiešame s cukrom a bielkom. Vypracujeme cesto, ktoré položíme na cukrom posypanú dosku vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Cesto potrieme sladkou snehovou penou a nakrájame na tyčinky...

Bratislava – Praha za 299 sk

Skaramelizujeme cukor, do ktorého pridáme nadrobno nasekané orechy a prilejeme víno. Cibuľu nakrájame na krúžky, tofu a pomaranč na kocky. Na tanier rozložíme listy šalátu, na ktoré položíme...

Rýchle suché koláčiky

Zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na tri diely. Do každého dielu primiešame buď orechy, škoricu alebo kakao. Vyvaľkáme na ½ cm hrubé pláty, z ktorých vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme pri teplote...

Strany 1...25262728293031...36