Dezerty

Puding s čajom Rooibos

Pripravíme silný rooibos „Čaj kráľa opíc“. Pudingy rozmiešame v studenom mlieku, vlejeme do rooibosu, pridáme cukor podľa chuti a varíme do zhustnutia. Prelejeme do misiek, ozdobíme škoricou...

Flambovaná broskyňa s mandľami

Čerstvú broskyňu sparíme vriacou vodou, olúpeme a vykôstkujeme. Opečieme na oleji. Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Zapečieme 2-3 minúty. Broskyňu vyberieme, polejeme amarettom, bielym...

Krém Panna Cotta

Lístky želatíny namočíme na 10 minút do vody. V hrnci zmiešame sladkú smotanu s vanilkovým a kryštálovým cukrom a na miernom ohni necháme variť 8 minút. Z plátkov vytlačíme vodu a vložíme...

Karamelové poháre

Zohrejeme mlieko, do ktorého pridáme kôru z citróna a celú vanilku. Necháme zovrieť a prísady vyberieme. Vajíčka a cukor dobre vymiešame a pomaly prilejeme do mlieka. Keď zmes zhustne, nalejeme...

Program.sk

Pečené jablká s vanilkovou omáčkou

Jablká umyjeme, z hornej časti odrežeme asi 2 cm a lyžicou vydlabeme jadierka. Dávame pozor, aby sme jablká nepoškodili, pretože musia zostať celistvé ako súdoček. Z vnútra ich potrieme citrónovou...

Vanilkové créme brullé s malinovým sorbetom

Žĺtka s cukrom zľahka premiešame, pridáme šľahačku a šľaháme vo vodnom kúpeli pokiaľ nezačne zmes hustnúť. Vlejeme do porcelánových šálok, ktoré vložíme do nádoby s horúcou vodou...

Tvarohový nákyp

Zmiešate tvaroh, vajíčka a maslo, a potom všetko ostatné, vylejete na vymastený a pomúčený plech. Na to poukladáte ovocie podľa chuti (ja som dala ríbez a bolo to mňamky) a pečiete pri 250 stupňoch...

Ríbezľové pusinky

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pri stálom šľahaní pridáme polovicu prášk. cukru a ušľaháme dobre dotuha. Druhú polku cukru zľahka vmiešame do snehu. Plech vymastíme a ukladáme naň kúsky...

Kokosové venčeky

Kokos si vopred opražíme na suchej panvici a po vychladnutí zmiešame s ostatnými surovinami. Cez mlynček na mäso dáme prejsť odstaté cesto. Tvarujem kolieska alebo esíčka. Po upečení ešte...

Mandľové sviečky

Tortové oblátky nakrájame na obdĺžniky so stranami desať krát šesť centimetrov. Oblátky nad parou nahrejeme, zvinieme do tvaru trubičiek a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingového...

Strany 1...26272829303132...36