Hovädzie mäso
Mexické mäso
Mäso osmažte na troške oleja, pridajte paradajkový pretlak, sterilizovanú fazuľu, soľ a korenie podľa chuti. Poduste mäso a nakoniec pridajte na kocky nakrájanú cuketu a papriku. Chvíľu...
Plnené hovädzie stehno
Mäso rozkrojíme na 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, pokrájanú brokolicu, osolíme a krátko podusíme....
Bourgignon
Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé zalejeme vínom (nešetríme!),...
Sedmohradský tokáň
Údenú slaninu nakrájame na kocky, v bravčovej masti ich dozlatista opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, rozdrvený cesnak, posypeme ich mletou červenou paprikou, pridáme korenie...
Oblečená sviečkovica
Celý kus sviečkovice osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na horúcom oleji. Mäso necháme vychladnúť. Slaninu pokrájame na plátky, šunku na tenké pásiky. V šupke uvarené zemiaky...
Hovädzie na víne a horčici s čakankou
Na panvici podusíme pokrájanú cibuľku, zeler a mrkvu. Pridáme mäso pokrájané na kocky a dusíme ho asi 10 minút, potom zmes podlejeme vínom a necháme ho pomaly odparovať. Prisypeme aromatické...
Hovädzie filé Stroganov
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky,šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno. Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme...
Hovädzie s fazuľou
Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno (cesnak posekáme na menšie kúsky). Umyté osušené mäso pomelieme. Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme...
Hovädzie s fazuľou
Fazuľu na noc zalejeme vodou. Potom vodu scedíme, nalejeme červené víno a varíme asi 10–15 minút. Mäso pokrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme dve pokrájané cibule, prelisovaný...
Španielske vtáčky
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa položíme polovicu jedného párku, štvrtku vajíčka uvareného natvrdo, plátok slaniny, kúsok cibule a uhorky....