Hovädzie mäso
Roštenka plnená šunkou a zeleninou
Nakrájané hríby speňte na cibuli, pridajte na kocky pokrájanú šunku a na záver zemiaky. Ochuťte soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Mäso naklepte, osoľte, okoreňte, naplňte pripravenou...
Pečené hovädzie mäso so slaninou
Hovädzie mäso umyte a osušte, vcelku ho posoľte, okoreňte mletým čiernym korením a prešpikujte ho tenkými kúskami oravskej slaniny. Mäso pokvapkajte olejom a odložte na 3 hod. na chladné...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájajte väčší plát, rozklepte, potrite cesnakom rozotreným so soľou, okoreňte, poukladajte plátky šunky a slaniny, zaviňte a zviažte. Na tuku osmažte cibuľu, roládu za všetkých...
Držky na paprike so škvarkami a údeným
Na rozpálenom oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášte múkou a orestujte. Pridajte mletú papriku a ihneď zalejte hovädzím vývarom. Dôkladné povarte, pridajte na tenké rezance nakrájané...
Domáca hovädzia roštenka
Roštenky naklepte len zľahka naklepte prstami, nie tĺčikom. Osoľte a okoreňte. Zapekaciu misu potrite olejom a vložte roštenku, potrite ju tiež olejom a položte ďalšiu a opäť potrite a postup...
Šumavská pečeň
Pripravené hovädzie mäso prešpikujte slaninou, osoľte a okoreňte spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou na masti dozlatista. Pridajte divoké korenie, mierne zalejte vodou a duste pod pokrievkou...
Naložené prírodné hovädzie mäsko
Dobre odležané mäso nakrájajte na väčší kúsky. Opečte ho na tuku, pridajte nakrájanú cibuľu, ktorú nechajte len zosklovatieť, mierne podlejte teplou vodou a duste do zmäknutia. Mäso vyberte....
Vinárske hovädzie plátky
Hovädzie plátky po obvode narežte, mäso naklepte, osoľte a okoreňte.Na oleji opražte nadrobno posekanú cibuľu a pokrájanú koreňovú zeleninu, pridajte plátky mäsa a krátko ich poduste. Potom...
Plnený biftek so smotanovými zemiakmi
Sviečkovú nakrájajte na vysoké hranoly, ktoré päsťou naklepte. Osoľte a vložte do vysokej vrstvy oleja a nechajte odležať 24 - 48 hod.Zemiaky olúpte a nakrájajte alebo nastrúhajte na 2 mm plátky....
Zapekaný baklažán s mäsom (Musaka)
Baklažán nakrájajte na kolieska asi 0,5 cm široké. Osoľte a nechajte odtiecť zo šťavy. Jednotlivé kolieska opražte alebo ogrilujte (najlepšie nasucho na panvici). Na panvici pomaly miešajte...