Hrianky a toasty
Kurací sendvič
Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na troche olivového oleja. Mäso umyjeme, zbavíme blian a nakrájame na malé kocky. Osolíme, okoreníme a orestujeme domäkka na troche olivového...
Tatranské hrianky
Krajce sendviča po oboch stranách opečieme na oleji. Potom ich natrieme dopredu rozohriatym syrom, ktorý podľa potreby zriedime smotanou. Hrianky so syrom výdatne posypeme najemno nastrúhaným chrenom.
Zapečené toasty
Repu uvaríme do polomäkka a ošúpeme. Mleté mäso opečieme na masle, osolíme, posypeme koriandrom, pridáme trocha vody a dusíme 15 minút. Potom repu nastrúhame, pridáme k mäsu a 10 minút dusíme....
Toasty s pikantnou nátierkou
Odblanenú, umytú, na malé kocky pokrájanú pečeň dáme na olej spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou opražiť, pridáme kapiu, pokrájané feferóny a znova celé chvíľu podusíme. Hotové ochutíme...

Toasty hermelínové
Sucháre potrieme maslom, poukladáme na ne šunku a pokrájaný syr. Dáme do grilu alebo na pekáč do dobre vyhriatej rúry zapiecť. Keď je syr na povrchu nažltlý, vyberieme sucháre von a ihneď...
Francúzske toasty
Cibuľu nakrájame na pásiky a restujeme 3 min. Pridáme na malé pásiky nakrájanú šunku a na plátky nakrájané šampiňóny. Restujeme na miernom ohni asi 10 min. a dochutíme soľou a mletým...
Labužnícke toasty
Do nádoby dáme polovicu oleja, na malé kúsky nakrájanú salámu, pečeň, cibuľu, huby, pridáme soľ a restujeme. Medzitým na ostatnom oleji opražíme po oboch stranách na krajce nakrájaný...
Grilovaná cuketa s nivou na toaste
Umytú cuketu nakrájame na kolieska hrubé 1 cm. Z olivového oleja, pretlačeného cesnaku a nasekanej šalvie si pripravíme marinádu, ktorou budeme natierať cuketu pri grilovaní. Cuketu grilujeme...
Šunkovo - syrové toasty
Toast natrieme maslom a kečupom. Na kečup položíme 2 plátky šunky a syr. Na syr poukladáme na kolieska nakrájaný pór a osolíme štipkou soli. V toastovači opekáme dozlata. Najlepšie chutia...
Toasty so syrom
Vajce rozšľaháme, pridáme nastrúhaný syr, mlieko, premiešame a v tomto cestíčku obalíme sucháre po oboch stranách. Na rozpálenom oleji ich vypražíme. Podávame horúce s čajom.