Králičie mäso

Králik na cesnaku

Králika osolíme, potrieme cesnakom a na rozpálenom masle a pokrájanej slanine opečieme z každej strany. Potom ho podlejeme horúcou vodou a vložíme do rúry piecť. Mäkkého králika vyberieme,...

Pečený králik s horčicovou omáčkou

Chrbát z králika odblaníme, prešpikujeme slaninou a kolieskami cesnaku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na rozškvarenej zvyšnej slanine. Potom podlejeme vínom a prikryté...

Králičia roláda

Králika vykostíme a z mäsa pripravíme plát, ktorý naklepeme. Orezané zvyšky králičieho mäsa pomelieme s bravčovým mäsom, pridáme vajce, na kocky pokrájaný tvrdý syr, hrášok, prelisovaný...

Zajac na spôsob diviny

Na rozškvarenej slanine opečieme pokrájanú cibuľu, rozporciovaného zajaca, pridáme postrúhanú zeleninu, bobkový list, celé nové i čierne korenie, soľ, podlejeme teplou vodou a udusíme domäkka....

Program.sk

Králik domáci na smotane

Očisteného a umytého králika pokrájame na porcie a osolíme. Na rozpálenom tuku speníme na drobno posekanú cibuľu, pridáme rozporcovaného králika, bobkový list, podlejeme vodou a dusíme do mäkka...

Zajac na spôsob opitej vinárky

Naporcovaného zajaca (mäso môžeme vykostiť, ale nemusíme) prudko opečieme na oleji alebo masle, pridáme cibuľu pokrájanú na kocky, rozotrený cesnak, paradajky zbavené šupky, tiež pokrájané....

Králik

Naporciovaného králika narovnáme do pekáča, osolíme, okoreníme, potrieme plnotučnou horčicou (asi jedna PL horčice na jednu porciu), pokryjeme bielym smotanovým jogurtom (1/2 kg balenie) a necháme...

Baklažán plnený zajacom

Väčší baklažán rozkrojíme na 2 polovice, osolíme, omastíme a necháme zapiecť v rúre 15-20 min. Potom vyberieme opatrne lyžicou vnútro baklažánu bez porušenia vonkajšej šupky. Zatiaľ...

Dusený králik

Králika umyjeme, osušíme a rozdelíme na 8 kúskov. Paradajky umyjeme a rozštvrtíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Cesnak olúpeme a nasekáme na drobno. Feferónku očistíme, umyjeme,...

Zajac na horčici

Zajaca umyjeme, osušíme, naporcujeme a mierne osolíme. Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá....

Strany 12345...7