Králičie mäso
Zajac na spôsob opitej vinárky
Naporcovaného zajaca (mäso môžeme vykostiť, ale nemusíme) prudko opečieme na oleji alebo masle, pridáme cibuľu pokrájanú na kocky, rozotrený cesnak, paradajky zbavené šupky, tiež pokrájané....
Králik s kuriatkami
Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a uložíme na pekáč. Cibuľky olúpeme, v celku poukladáme ku králikovi a pokvapkáme olejom. Rúru predhrejeme a mäso pri teplote 180 C pečieme 15 min....
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika si naporcujeme, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninku si nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu. Pridáme naporcované mäso. Mäso opečieme zo všetkých...
Králik so slaninkou
Umytého a osušeného králika rozoberieme na časti, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Do vymasteného pekáča vložíme cibuľu nakrájanú na štvrťky. Kúsky králika obalíme plátkami...
Králik so zeleninou na víne
Králika umyjeme, osušíme, naporcujeme na časti a dáme do hrnca. Pridáme zeleninu, bobkové listy, celé korenie a klinčeky. Zalejeme vínom rozmiešaným s pretlačeným cesnakom a odložíme na 12 hodín....
Kopaničiarske králičie soté
Vykostené mäso z králičieho chrbáta nakrájame priečne na soté kúsky a naložíme ho do marinády z oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, karí a byliniek. Na rozpálenej masti orestujeme...
Český "vytriezvený" zajac
Naporciovaného zajaca zalejeme pivom a na kocky nakrájanou cibuľou. Prikryjeme a necháme pácovať aspoň 12 hodín. Čistého zajaca vyberieme, osolíme, okoreníme a na prudko opražíme na oleji...
Králik na hubovej omáčke
Mrkvu, zeler a cibuľu nadrobno nasekáme. Do väčšieho hrnca dáme olej s maslom, zeleninu a osmažíme. Králika rozdelíme na časti a obalíme v múke. Zeleninu podlejeme približne polovicou bieleho...
Králik na hlivách
Na masle a oleji orestujeme na kolieska pokrájanú bielu časť póru, pridáme nakrájanú hlivu, bobkový list, celé korenie, šalviu, osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme naporcované mäso, podlejeme...
Zajac po dalmatínsky
Zajaca osolíme, prešpikujeme slaninou, dáme na pekáč a podlejeme vodou. Pridáme olej a necháme piecť 10 min. pri 205 °C. Medzitým si pripravíme „kúpeľ“ z oleja, vytlačených citrónov,...