Kuracie mäso
Goralské kura
Kurča čiastočne vykostíme a nasekáme na malé kúsky. Pripravíme si pekáč, na ktorý dáme olej, rovnomerne rozložíme nasekané mäso a osolíme. Takto pripravené vložíme do predhriatej rúry...
Kuracie kúsky v mandliach
Z kurčaťa odrežeme stehná. V kĺbe od seba hornú a dolnú časť stehna oddelíme, takže tým získame 4 kúsky. Krídla oddelíme tak, aby na každom zostala časť mäsa z pŕs. Špičky krídel...
Pečené kurča po čínsky
Mladé kurča rozdelíme na 8 dielov. Cibuľku nakrájame nadrobno, premiešame s vínom, sójovou omáčkou, soľou a cukrom. Do tejto zmesi ponoríme porcie kurčaťa a necháme odležať najmenej jednu...
Kuracia pochúťka s kari na ražni
Kuracie prsia vykostíme a naporcujeme na malé plátky (silné ako prst). Červenú cibuľu rozpolíme a nakrájame na polkolieska, údenú klobásu a slaninu na tenké kolieska, mäsitú zelenú papriku...
Kurací rezeň Tahiti
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a obalíme v klasickom trojobale, v ktorom sme 2/3 strúhanky nahradili strúhaným kokosom. Opečieme na oleji. Zároveň pripravíme prílohu. Na oleji rozpustíme cukor...
Kura zapečené s hermelínom a brusnicami
Povrch mäsa narežeme niekoľkými plytkými zárezmi (neklepeme), votrieme soľ, korenie, granulovaný cesnak a olivový olej. Sprudka opečieme na suchej rozpálenej panvici a aj s výpekom preložíme...
Kuracie mešce
Suroviny spracujeme, aby vznikla hmota, ako na sekanú alebo na karbonátky. Prsíčka naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu dáme plnku, v polovici mäso preložíme a kraje stlačíme. Poprášime...
Kurča so zemiakmi a šampiňónmi
Zemiaky olúpeme, umyjeme a pokrájame na plátky. Šampiňóny nasucho očistíme a nakrájame na štvrťky. Slaninu nakrájame na rezance. Rúru predhrejeme na 180 °C. Kurčatá umyjeme a osušíme,...
Kuracie stehná na Coca-Cole
Kura si osolíme, okoreníme a dáme do pekáča. Podlejeme Coca-Colou, kečupom, vodou, dáme maslo a pečieme prikryté asi 1/2 hod. Potom odklopíme a pečieme za častého podlievania do mäkka.
Jemné kuracie prsíčka s bylinkovou náplňou
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Vidličkou vymiešame náplň z ostatných surovín a rozotrieme ju na plátky mäsa. Zavinieme do tvaru roládky, obviažeme niťou a opekáme na oleji (niť pred...