Kuracie mäso

Kuracie prsia plnené syrom a šunkou

Šunku a syr zabalíme do kuracích pŕs a spojíme špáradlom. V panvici zohrejeme olej a obalené kuracie prsia na ňom opražíme.

Sviatočná kuracia paštéta

Uvarené alebo podusené kuracie mäso 2x pomelieme spolu so žemľami namočenými vo vývare. Spojíme s maslom, pridáme na kocky pokrájanú slaninu, jemne pokrájanú cibuľu, šťavu z citróna,...

Americké kurča

Kurča rozporcujeme asi na 8 dielov a osolíme. V mikroténovom sáčku zmiešame hladkú múku s niekoľkými lyžičkami mletej papriky. Do vrecka vkladáme jednotlivé porcie kurčaťa a pekne pretrasieme,...

Kuracie prsia s marhuľami

Prsia umyjeme, osušíme. Na rozohriatom oleji z oboch strán asi 10 minút smažíme. Okoreníme. Cibuľu nakrájame na kocky, papriku na kolieska. Marhule necháme na site odkvapkať, šťavu zachytíme....

Program.sk

Kurča po francúzsky

Kurča nakrájame na kúsky a na oleji opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a cesnak. Všetko zaprášime múkou a natriasame nad ohňom, aby sa šťava s múkou...

Sliepka na hroznovom víne

Sliepku uvaríme v slanej vode do polomäkka. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na masle, porcie sliepky pokvapkané citrónovou šťavou prudko opečieme, osolíme, okoreníme, podlejeme a udusíme...

Kuracie plátky s medovou kôrkou

Jogurt so zázvorom, cesnakom, škoricou, klinčekmi, soľou a mandľami zmixujeme na hladkú kašu. Kuracie plátky naukladáme do dobre vymastenej ohňovzdornej formy a rovnomerne ich potrieme rozmixovanou...

Kurča s orieškami kešu

Kuracie stehná vložíme do variaceho sa vývaru a dusíme asi 45 minút, až sú mäkké. Potom ich vyberieme a dáme si bokom 200 ml vývaru. Vo veľkej panvici alebo pekáči rozpálime olej a v ňom...

Kurča s domácou omáčkou

Kura naporcujeme, osolíme, okoreníme a okoreníme podľa domácich zvykov, dobré je napr. staročeské korenie. Pripravíme si pekáčik, do ktorého dáme nahrubo nakrájané suroviny - olúpané...

Kuracie rarášky

Všetky prísady zmiešame, vytvoríme cestíčko a cestíčkom potrieme mäso, ktoré dáme do misky a necháme odležať, kľudne aj cez noc. Potom len osmažíme na troche oleja a podávať môžeme...

Strany 1...11121314151617...112