Kuracie mäso

Kurča v alobale

Kurča umyjeme a rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Do pekáča vložíme väčší kus alobalu tak, aby z neho prečnieval. Z alobalu vytvoríme korýtko, do ktorého vložíme porcie...

Kurča so zeleninovou plnkou

Kurča umyjeme a osolíme, pečeň a srdce z kurčaťa zomelieme. K pomletým vnútornostiam pridáme na malé kocky pokrájaný rožok, postrúhanú mrkvu, zeler, petržlen a posekaný karfiol. Potom...

Kurča na šampiňónoch

Kurča dobre umyjeme, rozštvrtíme, osolíme, dáme do rajnice, podlejeme vodou, pridáme maslo a dusíme. Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na masti. Pridáme očistené a dobre umyté huby,...

Šľahačkové kurča v syrovej perinke

Umyté a naporcované kura osolíme, okoreníme a obalíme v syre, ktorý si nastrúhame na jemnom strúhadle. Do vymasteneho plechu poukladáme porcie kurčaťa vedľa seba a posypeme zvyšným syrom....

Program.sk

Kuracie prsia plnené bryndzou

Plátky mäsa na noc namočíme do mlieka, v ktorom sme si rozmiešali vegetu. Necháme odkvapkať, vyklepeme. Bryndzu si vymiešame s maslom, natrieme plátky mäsa a zrolujeme. Špajľou spojíme....

Francúzske kurča

Naporcované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymiánom. Niekoľko hodín (zvečera do rána) necháme v chladničke. Na druhý deň 3/4 masla rozpustíme a opečieme kúsky mäsa. Do jednej...

Zapekané kuracie mäso s cestovinami

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a na panvici na horúcom masle zo všetkých strán asi 15 minút opekáme. Osolíme a okoreníme. Špagety uvaríme podľa návodu, potom vyberieme z vody a necháme...

Kurča v cestíčku

Očistené a umyté kurča rozporcujeme, osolíme a okoreníme. V hlbokej miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli, pridáme mlieko, najemno postrúhaný syr, pretlačený cesnak, preosiatu múku s kypriacim...

Kuracie mäso na ihle s omáčkou

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 menších plátkov. Cesnak prelisujeme do misy, pridáme 4 lyžice oleja, citrónovú šťavu, karí a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády, premiešame...

Kuracia roláda

Postrúhaný syr zabalíme do alobalu, vložíme do horúcej vody a necháme roztopiť. Ešte teplý ho rozvaľkáme (na alobale) do tvaru obdĺžnika. Mäso uvaríme a pomelieme. Želatínu dáme napučať...

Strany 1...38394041424344...112