Mäsité jedlá a ryby

Pikantná roštenka

Mäso pokrájame na plátky, slabo ich naklepeme, okraje narežeme, aby sa plátky mäsa nestáčali. Mäso osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách. Opečené mäso udržiavame...

Zeleninový šalátik

Zeleninu nakrájame na kocky a pridáme buď tyčinky surimi nakrájané na kolieska, alebo kuracie mäso a podľa chuti ešte tvrdý syr nakrájaný na kocky. Zalejeme bielym jogurtom a okorením podľa...

Kuracie stehná ala mňam

Na pekáč poukladáme kapustu, ale nie po kraj pretože tam by pri pečení sčernala. Okoreníme a posypeme rascou podľa chuti. Na to poukladáme slaninu, pokrájanú na štvorčeky, do stredu poukladáme...

Plnený bravčový bôčik

Bôčik vykostíme, upravíme na plát, osolíme a natrieme horčicou. Odrezky z kostí a cibuľu pomelieme, zmiešame so soľou, paprikou a natrieme do stredu plátu. Párky, natvrdo uvarené a olúpané...

Program.sk

Bravčové rizoto so zeleninou

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umyté, na kocky pokrájané mäso a pečieme. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou, podlejeme teplou vodou a dusíme. Keď je mäso...

Plnený kapustný list

Zomleté mäso zmiešame s vajcom, nakrájanou cibuľou, soľou, majoránom, čiernym korením a dobre vypracujeme. Touto zmesou naplníme sparené kapustné listy, ktoré stočíme a vložíme do nádoby...

Čevabčiči

Zomleté mäso zmiešame s pokrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a dobre vypracujeme. Formujeme valčeky, ktoré na oleji prudko opečieme. Podávame s plátkami cibule,...

Zaprávané hydinové žalúdky

Žalúdky uvaríme v 1,2 l osolenej vody domäkka. Mäkké nakrájame na plátky. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, vhodíme do nej nakrájanú cibuľu, necháme speniť a zavaríme do vývaru....

Hovädzie v alobale

Na oleji upražíme umytú ryžu, pridáme lečo, soľ a spolu dusíme. Hovädzie mäso uvaríme, pokrájame na malé kúsky. Cibuľu pokrájame, speníme na oleji, pridáme pokrájané mäso, pokrájanú...

Kurča v jogurtovej omáčke

Kuracie prsia opražíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Potom ich prikryjeme a 8 min dusíme na miernom ohni. Osolíme, posypeme mletým bielym korením a dáme vychladnúť. Žĺtok rozšľaháme...

Strany 1...9899100101102103104...419