Mäsité jedlá a ryby

Kačica s orechovou plnkou

Vypitvanú kačicu očistíme, osušíme, osolíme a krčný otvor zašijeme. Z ďalších uvedených prísad zmiešame plnku, ktorou kačicu voľne naplníme. Potom kačicu zašijeme a v rúre ju pečieme...

Údená rolka s hrachovým pyré

Hrach deň dopredu namočíme do studenej vody, v ktorej ho potom uvaríme domäkka. Prelisujeme ho cez jemné sito, osolíme a pyré zjemníme mliekom. Údenú rolku krátko povaríme vo vode, scedíme...

Rybie filé na rošte

Nakrájané porcie morského filé osolíme, pokvapkáme citrónom, okoreníme, posypeme paprikou, potrieme olejom a po oboch stranách opečieme do zlatista.

Pikatné roštenky

Okraje rošteniek narežeme. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme, potom obalíme v múke a prudko opečieme na oleji. Podlejeme a dusíme domäkka. Hotové mäso pred podávaním tenko potrieme horčicou...

Program.sk

Bažant na slaninke

Očisteného vypitvaného, umytého a osušeného bažanta pretiahneme na rezance pokrájanou údenou slaninou a osolíme. Na rozpálenom tuku opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a nadrobno...

Vyprážaná vínna klobása

Klobásu rozdelíme na štyri porcie, každú stočíme a naskrz prepichneme špajdľou. Vajíčka rozšľaháme v miske s trochou vody a soli. Do strúhanky zamiešame rozmarín. Klobásu postupne oaľujeme...

Musaka na grécky spôsob

Mäso pokrájame na malé kocky, osolíme a na miernom ohni opekáme. Na opečené mäso pridáme kečup, na plátky pokrájané opečené zemiaky, uvarenú ryžu, pokrájané rajčiky, posekané nakladané...

Poriadne mäsko s oranžovou tekvičkou

Cibuľoviny a cesnak očistíme, pokrájame a do sklovita opražíme na olivovom oleji. Potom túto zmes dáme do zapekacej misky a rovnomerne to tam rozmiestnime. Tekvičku zbavíme šupky a jadrovníka...

Kuracie prsia plnené syrom

Mäso umyjeme, osušíme a vyklepeme. Mäso z jednej strany posolíme, okoreníme, potrieme nstrúhanou citrónovou kôrou, obložíme plátkom syra, zvinieme a prichytíme špáradlom.

Jahňacie karé grilované

Z mäsa odstránime tuk a okraje kotliet narežeme. Z 3 lyžíc oleja, octu, mäty, posekanej petržlenovej vňate, pretlačeného cesnaku, mletej papriky a korenia pripravíme marinádu. Jednotlivé...

Strany 1...108109110111112113114...419