Mäsité jedlá a ryby

Mäsový nákyp so zeleninou

Mleté mäsá osolíme a dobre premiešame. okrájané žemle zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtka a pridáme k mäsu. Okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, očistenú pokrájanú cibuľu,...

Bravčové stehno v jemnej omáčke

Bravčové stehno pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Na rozohriatom oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme kari korenie a premiešame....

Gratinovaný kapor

Kapra očistíme, rozpolíme, osolíme, dáme na pekáč vymastený maslom a prikryjeme kúskami slaniny. Žemle pokrájame na kocky, opečieme na tuku a nasypeme na kapra. Vajcia rozšľaháme so smotanou...

Francúzsky pečený kapor

Zemiaky pokrájame na osminky a varíme. Scedíme, poukladáme do misy, posypeme uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie kapra. Každú porciu...

Program.sk

Kuracie prsia

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Medzitým si pripravíme omáčku. Kečup, vodu, syry, papriku, čierne korenie dáme do misky, premiešame...

Chatový guláš po brezoviansky

Cibuľu nakrájame a speníme na masti. Mäso nakrájame na drobné kúsky, vložíme do misky, posypeme vegetou, korením a červenou paprikou. V miske premiešame rukou a prelejeme trochou oleja. Pridáme...

Rýchle mäsové prsty

Kašu rozmiešajte s vodou, pridajte mäso a uhneťte. Z hmoty vytvorte malé podlhovasté prsty a obaľte ich v celozrnnej múke. Pečte dozlatista na panvici so špeciálnou úpravou povrchu pre pečenie...

Šťavnaté kuracie plátky

Kuracie prsia nakrájajte na 2 cm hrubé plátky. Osoľte a okoreňte. Premiešajte mäso s tatárskou omáčkou a s prelisovaným cesnakom. Následne môžete mäso dať na 30 minút do chladničky, mäso...

Krehké bravčové kotlety

Kotlety dôkladne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme cibuľou nakrájanou na kolieska. Potom mäso a cibuľu potrieme majolenkou a posypeme nastrúhaným parmezánom. Pečieme v predhriatej rúre...

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou

Steak z lososa ugrilujeme, prípadne dáme do rúry a upečieme. Cukinu pozdĺžne nakrájame a vložíme na 20 min. do rúry, kým nie je mäkkučká. Omáčku si urobíme svetlou zápraškou - maslo...

Strany 1...115116117118119120121...419