Mäsité jedlá a ryby

Treska zapečená v jogurte

Najprv si uvaríme zemiaky v šupke. Olúpeme a nakrájame ich na kolieska. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska, brokolicu na ružičky a paradajky na mesiačiky. Zapekaciu misu vymažeme tukom a vložíme...

Kurča s kari omáčkou

Prsia nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájanú na kocky opražíme na oleji a pridáme mäso. Opražíme, osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme kukuricu a zalejeme smotanou....

Ryba s pórkom

Rybu umyjeme a očistíme, osolíme a posypeme korením na ryby, pór očistíme a pokrájame na kolieska. Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme rybu, podusíme a po chvíli pridáme pór....

Datesko

Kuracie prsia naplníme mozarellou a plátkom rajčiny, osolíme a opečieme z oboch strán. Potom orestujeme kečup, zalejeme šľahačkou, prevaríme, dochutíme a pridáme nadrobno nasekanú bazalku...

Program.sk

Perkelt

Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji opražíme. Pridáme mletú červenú papriku, kuracie mäso, paradajky, vegetu, čierne korenie a povaríme 30-40 minút. Ako prílohu podávame cestoviny alebo...

Pečený kapor na mandliach

Kapra očistite, umyte a osušte. Zvnútra aj zvonka osoľte a ochuťte vegetou. Naplňte očistenou a na štvrťky pokrájanou koreňovou zeleninou a dajte na vymastený pekáč. Kapra pečte asi 35 min....

Kotlík s kuracinou

Papriku aj cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Paradajky sparíme, ošúpeme a pokrájame. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Na 5 lyžičkách oleja opečieme papriku s cibuľou, pridáme...

Morčacia delikatesa

Mäso umyjeme a nakrájame na širšie rezance. Vajcia rozšľaháme a postupne do nich pridáme kečup, horčicu, med, koňak a worchesterskú omáčku. Ochutíme soľou, vegetou, korením, rascou, vložíme...

Kapor pečený na cesnaku

Kapra pokrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Na pekáč dáme tuk, na kolieska pokrájanú cibuľu, rajčiakový pretlak a kapra. V horúcej rúre zapečieme, podlejeme vodou a za občasného prelievania...

Čertové guľky

Všetky suroviny riadne premiešame a zo zmesi tvoríme guličky, ktoré obalíme v hladkej múke. Potom ich z každej strany opečieme na oleji. Pridáme ostatné korenie, podlejeme a varíme, kým mäsové...

Strany 1...120121122123124125126...419