Mäsité jedlá a ryby

Grilované mleté mäso so zeleninou

Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom, pridáme vajce, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme fašírky, uložíme ich na rozohriaty...

Hovädzie na hríboch

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie rezne. Osolíme, okoreníme a opekáme v hrnci na rozpálenom oleji, len aby sa mäso zatiahlo (asi 1 min.). Opečené mäso dáme zatiaľ na tanier...

Čevabčiči s varenými zemiakmi

Slaninu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti. Potom pridáme slaninu a restujeme 5 min. Nakoniec pridáme 1 ČL mletej rasce, 1 ČL majoránky, 2 ČL červenej...

Bôčiková paštéta

Bôčik, očistené papriky (jadrovník, jadierka a žilky vyberieme), paradajky, cesnak a feferóny zomelieme najemno. Do väčšieho hrnca dáme bôčik so zeleninou, čierne korenie a osolíme podľa...

Program.sk

Teľacie mäso v alobale

Umyté mäso odblaníme, pokrájame na plátky, ktoré slabo naklepeme, popreťahujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a na rozpálenej masti z oboch strán opečieme. Alobal postriháme na štvorce,...

Kuracie nugetky so zeleninou v kokosovom kréme

V rajnici na miernom ohni krátko, za občasného premiešania, povaríme kokosovú smotanu s čili papričkou a wasabi, aby zhustla. V panvici rozohrejeme maslo a kúsky kuraťa na ňom opražíme dozlata....

Baranie stehno na víne

Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme...

Kačica na lesnícky spôsob

Očistenú kačicu osolíme dnu aj na povrchu, okoreníme zázvorom, nahrubo potlčeným čiernym korením, dáme ju do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, niekoľko zrniek jalovca, podlejeme vodou...

Zapekané plnené papriky (2 porcie)

Z paprík odkrojíme vršky, vyberieme jadrá, umyjeme a jemne osolíme. Žemľu pokrájame na kocky, vložíme do misy, pokvapkáme mliekom a premiešame. Pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu,...

Štefanská pečienka

Hovädzí rezeň vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pomletú teľacinu alebo bravčovinu zmiešame s uvarenou ryžou a opraženou cibuľou. Do hmoty zapracujeme 1 vajce, dochutíme soľou, mletým čiernym...

Strany 1...10111213141516...419