Mäsité jedlá a ryby
Pečená kačka s červenou kapustou
Kačku očistíme, osolíme – necháme trochu postáť, posypeme rascou, prikryjeme, nepodlievame a dáme piecť. Kapustu nakrájame, osolíme a necháme postáť. Na olej dáme cibuľu, opražíme,...
Grilované kuracie stehná
Čiastočne vykostené kuracie stehná osolíme, potrieme olejom a položíme na rošt, kde stehná občasne potierame olejom. Podávame s pečivom a pikantnou omáčkou.
Morčacie prsia s broskyňou
Morčacie prsia naklepeme. Pripravíme marinádu: K vajíčkam pridáme kečup, worčestrovú omáčku a ostatné suroviny. Mäso marinujeme 24 hodín. Na rozpálenom oleji opečieme morčacie rezne....
Slivky v slanine
Slaninu nakrájame na plátky a sušené slivky necháme chvíľu napučať vo vlažnej vode. Potom ich osušíme a zabalíme do plátkov slaniny, pre udržanie slaniny prepichneme špáradlom a dáme...
Sviatočné roštenky
Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme cez noc rozležať v chladničke. Druhý deň na oleji opečieme, preložíme do zapekacej misky alebo na pekáč. Pokladieme polovicami...
Zdravý kapor
Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme kečup a dusíme. Mäkké porcie vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou...
Vyprážané kurča s omáčkou
Rozporcované osolené kurčatá obalíme múkou, rozšľahanými vajciami a strúhankou, ktorú sme zmiešali s rovnakým množstvom strúhaného syra. Vyprážame v oleji. Príprava omáčky: Z masla...
Bravčové rezne na pomarančoch
Na panvici rozpálime olej a mäso prudko opečieme, vyberieme a uložíme na teplé miesto. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a cesnak. Po piatich minútach pridáme paradajky,...
Mandľové medailóniky s dresingom
Zo sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Na druhej panvici opražíme nasucho mandľové lupienky a obalíme v nich mäso. Dresing pripravíme z jogurtu,...
Morčacia špecialita
Ešte zmrazené mäso pokrájame na kúsky ako rezance, vymiešame s vajciami a ostatnými surovinami a necháme odpočívať v chladničke aspoň 3 dni. Potom už len dáme na panvicu s horúcim olejom...