Mäsité jedlá a ryby
Pikantné kuracie krídelká
Marinádu spravíme tak, že v mise zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, tabasco, ocot, štipku soli a oregano. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli...
Vianočná morka
Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku...
Kurča s jablkami a banánmi
Naklepané, mierne osolené a okorenené mäso opražíme a preložíme do ohňovzdornej misy, kde vedľa mäsa poukladáme na dieliky pokrájané jablká a kolieska banánov. Do výpeku pridáme šľahačku,...
Guláš z morčacieho mäsa
Mäso nakrájame na kocky a dáme do marinády asi na 8 hodín. Opražíme cibuľu, pridáme marinované mäso a dusíme. Neskôr prilejeme vodu, pridáme zemiaky, lečo, cesnak a sušené hríby. Pred...
Pečený losos
Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme...
Bravčové s bylinkami
Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlen rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému mäsu, dochutíme soľou a necháme asi 30 minút odpočívať v chladničke. Hmotu rozdelíme na 4 časti...
Morčacie medailónky
Morčacie mäso pokrájame, mierne naklepeme, okoreníme zázvorom a bielym korením. Pokvapkáme bielym vínom alebo citrónovou šťavou. Dáme na chvíľu do chladničky odležať. Pečieme na rozpálenom...
Zapekané kuracie stehná
Umyté vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme potrieme cesnakom a obalíme v solamyle. Rozohrejeme olej (málo), naň dáme kura kožou dolu. Opekáme 3-4 minúty z každej strany (pri opekaní...
Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou
Nožnicami na hydinu vystrihneme a odstránime chrbticu kureniec. Odstránime konce krídel a strmienok. V koži medzi stehnom a prsnou kosťou vykrojíme otvor a pretiahneme ním nohu. Grilovacou ihlou...
Kuracia pečeň na ihle
Očistenú, umytú a usušenú kuraciu pečeň nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny a napichujeme na ihlu. Takto upravenú pečeň potrieme...