Mäsité jedlá a ryby
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Na oleji usmažíme cibuľku s pórom, okoreníme, vložíme pokrájané mäso a miešame, kým nenadobudne bielu farbu. Postupne pridáme huby, rozomleté kešu oriešky, mandle, hrozienka a miešame....
Zeleninová fašírka
Vopred namočené rožky vyžmýkame. Karfiol uvaríme. Keď vychladne, pridáme ho k rožkom, nastrúhame k nemu mrkvu, syr a salámu na väčšom strúhadle. K zmesi pridáme pretlačený cesnak a vajce....
Nepravá kačacia pečienka
Pečienku zomelieme, pridáme rozpustený tuk, vyšľahané celé vajcia, smotanu a dochutíme podľa potreby soľou, čiernym mletým korením a oreganom. Všetko dobre vymiešame a vylejeme na vymastený...
Zemiaková omeleta plnená kuracím mäsom
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prelisujeme, osolíme, pridáme múku a krupicu. Vymiešame cesto v tvare valčeka, toto nakrájame na hrubšie plátky. Z plátkov urobíme placky, ktoré naplníme...
Grilované karbonátky
Deň pred grilovaním mleté mäso premiešame so soľou a korením a túto mäsovú hmotu rozdelíme na 4 rovnako veľké porcie, ktoré vytvarujeme do karbonátiek. Takto pripravené karbonátky prikryte...
Rybie karbonátky
Polorozmrazené filé namelieme, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájané rožky vopred namočené v troške mlieka, vajce a ovsené vločky (môže byť aj strúhanka). Z masy formujeme malé...
Kurča na čínskych polievkových rezancoch
Do pekáča dáme rozpustené maslo, rozlámané čínske rezance, korenie (podľa chuti), cibuľu nakrájanú na kolieska a kuracie mäso nakrájané na kúsky, podlejeme vodou. Behom pečenia často...
Pečená morka
Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy. Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom. Prsia...
Línia na ihle
Tofu pokrájame na väčšie kocky a dáme na pol hodiny do marinády so sójovej omáčky, vegety a pretlačeného cesnaku. Šunku, eidam a broskyne pokrájame na rovnaké kocky. Na ihlu napichujeme...
Minútka „gyros“
Plátky kuracieho mäsa naklepeme, ochutíme korením Gyros, potrieme horčicou s chrenom a obalíme v polohrubej múke. Smažíme v rozpálenom tuku. Po opečení dáme na jednu stranu plátok anglickej...