Mäsité jedlá a ryby
Pstruhy so syrom
Vyčistené pstruhy osolíme, okoreníme, obalíme vo vajci, v postrúhanom plesňovom syre a v strúhanke. Vypražíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
Kurča na pive plnené kapustou
Umyté, osušené kura posypeme zvnútra harmóniou chuti a natlačíme kapustu. Zvrchu jemne posypeme korením. Pekáč vymastíme olejom (ale nemusíme), položíme kura, podlejeme čiernym pivom a pečieme...
Kuracie prsia v marináde
Všetky prísady vymiešame, rezne vložíme do marinády a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom opečieme na rozpálenom oleji. Podávame s ryžou a zeleninovou prílohou.
Morčacie prsia na paradajkách
Každú paradajku nakrájame na 4 plátky. Jogurt, majonézu a citrónovú šťavu dohladka vyšľaháme. Bazalku nadrobno posekáme. Kapary vmiešame do jogurtovej omáčky. Osolíme, okoreníme a podľa...
Hovädzie Stroganov
Mäso nakrájame na 1 cm rezance, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Mäsové rezance prudko opečieme vo dvoch dávkach zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Po vybratí ich osolíme a okoreníme....
Bravčové mäso zapekané so syrom
Mäso naklepeme (nie na tenko), osolíme, jemne okoreníme, prudko opečieme a uložíme na plech, na ktorý sme dali výpek. Mäso musí pokryť celé dno nádoby, v ktorej jedlo pripravujeme. Nastrúhaný...
Losos na pomarančovej šťave
Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a dáme do predhriatej rúry. Popri pečení pridáme druhú polovicu šťavy. Podávame so zemiakmi...
Šuang-si
Mäso pokrájame na tenké rezance, premiešame s worchesterovou omáčkou a vajíčkom a necháme v chladničke odležať najmenej hodinu. V panvici rozohrejeme olej a prudko opečieme odležané mäso....
Kuracie soté
Kuracie prsia nakrájame (najlepšie) na drobno a naložíme do grilovacieho korenia. Na noc dáme do chladničky. Potom sprudka orestujeme na troške oleja. Keď je mäsko hotové, pridáme kečup. Necháme...
Čína
Mäso nakrájame na pásik a na prudkom oleji orestujeme. Keď je mäso orestované vložíme ho do hrnca a podlejeme troškou vody. Pridáme soj.omáčku podla potreby, cca 3 PL a dusíme do mäkka. Pokiaľ...