Mäsité jedlá a ryby
Fazuľa s párkom
Fazuľu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Párky pokrájame na kolieska, paradajky, papriku a cibuľu na pásiky. Cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme paradajky a papriku a spolu podusíme....
Diétne kura so zemiakovými lupienkami
Kura opláchneme studenou vodou a osušíme. Potom ho nasolíme zo všetkých strán, osolíme aj vo vnútri a posypeme červenou paprikou. Potom kura umiestnime na špeciálny nadstavec a pečieme v rúre...
Srnčie stehno na víne
Stehno odblaníme, nakrájame, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opražíme na rozohriatom oleji. Podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, podlejeme...
Marinované vyprážané filé
Filé z morských rýb opláchneme, pokrájame na menšie porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Filé poukladáme do misy, polejeme...
Zvláštne korenisté mäso
Karé naklepeme a necháme 2-3 dni stáť v chladničke v náleve, a potom opečieme na horúcom oleji. Podávame s ryžou.
Husacia pečienka
Pečeň odblaníme, jemne pomelieme, pridáme rozšľahané vajcia, roztopenú masť, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme so šlahačkou. Pripravíme srnčí chrbát alebo misu z jánského skla,...
Bravčové mäso zapekané so zemiakmi
Rezne naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a worchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu. Zemiaky očistíme a nakrájame na 0,5 cm krúžky....
Morčacie prsia zapečené so zeleninou
Morčacie prsia naklepeme a dáme do mlieka, zjemneli. Sójovú omáčku a olej zmiešame. Uvaríme viazaničku špargiel. Pekáč vymažeme zmesou sójovej omáčky a oleja, uložíme plátky osolených...
Husacie stehná na hríboch
Husacie stehná vykostíme a umyté pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, pokrájané kúsky mäsa a dusíme. Očistené a umyté hríby pokrájame...
Jarabice s ríbezľami
Jarabice očistíme, vypitveme, umyjeme, zvonka i zvnútra osolíme a na masle upečieme do mäkka. Do vína dáme umyté ríbezľové bobule, škoricu, kúsok citrónovej kôry, cukor a spolu povaríme....