Mäsité jedlá a ryby
Treska s pomarančovou omáčkou
Brokolicu, fazuľku a cukinu povaríme v slanej vode. Omáčka: Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu a pór pokrájame na tenké kolieska, zelerové stonky na prúžky. Pokrájanú zeleninu opečieme...
Maslová kuracinka s broskyňou
Zapekaciu nádobu vyložíme plátkami masla. kuracie prsia narežeme, osolíme a jemne posypeme korením. Môžeme trochu pokvapkať aj panenským olejom. Na maslo uložíme polovicu mäsa, na to dáme...
Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou. Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame. Necháme odstáť na chladnom...
Kapor na rošte
Porcie kapra čiastočne zbaveného kostí opláchneme a osušíme. Porcie pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a posypeme sušenými bylinkami. Takto pripravené položíme na alumíniový podnos,...
Jemné ragú
Trochu múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata, podlejeme horúcim mäsovým vývarom, prilejeme víno, pridáme nadrobno pokrájané uvarené mäso, jednu a pol lyžice postrúhaného syra, okoreníme...
Krokety z kurčaťa
Polovicu kurčaťa uvaríme v osolenej vode so zeleninou. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme do hustoty kaše. Do odstavenej vmiešame 2 žĺtky, korenie, na kocky...
Kačacie prsia grilované
Kačacie prsia trochu narežeme (kožu) na viacerých miestach, osolíme a na rozohriatom oleji opekáme. Potom odložíme na teplé miesto. Podávame so zemiakovými guľkami. Zemiakové guľky: Pretlačíme...
Jahňacia roláda s fazuľkou
Mäso odblaníme, ostrým nožom vykostíme, umyjeme, mierne naklepeme a vzniknutý plát mäsa osolíme. Poukladáme naň plátky údenej slaniny, fazuľku, syr nakrájaný na hranolčeky, zvinieme ho a previažeme...
Údené so zeleninou
Šunku varíme 20 minút s bobkovým listom a klinčekmi. Mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Práškový cukor zmiešame s olejom a na pekáči...
Mleté mäso so zemiakovou kašou
Očistené zemiaky nakrájajte na kocky a varte v osolenej vode 10 minút. Medzi tým na oleji opečte do zlatova cibuľu, pridajte mäso a duste asi 10 minút. Mäso ochuťte soľou, korením, sójovou...