Mäsité jedlá a ryby
Rezne z kuracích pŕs
Kuracie prsia nakrájame na rezne, mierne naklepeme a osolíme. Potrieme citrónovou šťavou, horčicou, posekanou petržlenovou vňaťou a necháme asi pol hodiny marinovať. Potom rezne obalíme v hladkej...
Pikantné kurča
Kurča rozštvrtíme. Maizenu zmiešame so soľou, ďumbierom a karí korením. Porcie kurčaťa najprv namočíme do kondenzovaného mlieka, potom do zmesi maizeny a poukladáme ich na olejom potretý...
Krupicové knedle s údeným mäsom
Maslo, vajcia a soľ vymiešame. Pridáme krupicu, posekané údené mäso (alebo inú údeninu), muškátový kvet, posekanú pažítku (alebo zelenú petržlenovú vňať) a dobre premiešame. Lyžicou...
Kurča v syrovej perinke
Kuracie stehná naukladáme do zapekacej varnej misy, osolíme a okoreníme, posypeme pálivou mletou paprikou a nasypeme na kolieska pokrájaný cesnak. Posypeme strúhaným syrom, čím viac, tým lepšie...
Morčacie mäso na smotane
Mäso rozporcujeme, osolíme, okoreníme a podusíme. Keď je mäkké, vyberieme ho na tanier a šťavu necháme trochu vydusiť. Potom do nej nalejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali maizenu, prípadne...
Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou
200 g jogurtu zmiešame s 2 PL limetovej alebo citrónovej šťavy, prelisovaným cesnakom, karí, ďumbierom, 1/2 ČL rasce a polovicou zelenej feferónky. Kuracie prsia pokrájame na dlhé tenké prúžky...
Srnčí guláš s pivom
Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky. Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme kúsky mäsa,...
Hovädzie medailóniky
Hovädzie mäso umyjeme a osušíme. Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru. Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou...
Kuracie kapsičky so syrovou plnkou
Do plátkov mäsa urobíme otvor na kapsičku. Potom mäso mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Syr rozdrobíme, vmiešame doň na malé kocky nakrájanú slaninu a najemno nasekanú cibuľovú vňať....
Kotleta
Naklepané kotlety osolíme, potrieme grilovacím korením a po oboch stranách opečieme. Na dno olejom vymazanej remosky dáme vrstvu nakrájanej cibule, na ktorú položíme polovicu kotliet. Posypeme...