Mäsité jedlá a ryby
Špagetové placky
Cibuľku osmažíme do ružova, mäso opražíme rýchlo na oleji, pridáme k cibuli a dusíme. Osolíme a ochutíme paprikou. Do misy s vajcami a vegetou pridáme špagety a premiešame s mäsom. Na panvici...
Španielska misa
Mäso zomelieme, opražíme na rozpálenom oleji, pridáme cibuľu a papriku pokrájanú na prúžky, chilli papričku a soľ. Po asi 2 minútach pridáme mletú papriku, paradajky, červené víno a dusíme...
Vyprážaná šunková rolka
Na väčší plátok šunky položíme plátok tvrdého syra, ďalej na rezance pokrájaný pór a kúsok masla. Stočíme do rolky. Konce spevníme špáradlom, obalíme v trojobale a vyprážame. Rozkrojíme...
Jahňacia pečeň
Mäso prešpikujeme cesnakom, zalejeme vínom pomiešaným s paradajkovým pretlakom a na 24 hodín odložíme na chladné miesto. Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na rozpálenom tuku...
Zapekané kuracie stehná so šalátom
Kúsky mäsa jemne naklepeme, osolíme, ochutíme, potrieme olejom a prelisovaným cesnakom a uložíme na plech. Jablká a cibuľu nakrájame na kolieska. Na každé stehno dáme plátok oravskej slaniny,...
Guláš s hlivy
Na väčšej časti masti osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista, vmiešame časť mletej sladkej papriky, pridáme hlivy pokrájané na väčšie kúsky a dusíme. Keď sa šťava vyparí, zmes zaprášime...
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista. Vyvaľkáme...
Meckelnburské trubičky
Jemne nastrúhame zemiaky, osolíme a spojíme s vajcom na tuhé cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku prstu. Najemno nakrájanú cibuľku zľahka opražíme spolu so škvarkami, pridáme...
Losos s brokolicou zapečený v lístkovom ceste
Lososa okoreníme, osolíme, pokvapkáme citrónom a bielym vínom a necháme chvíľu stáť. Brokolicu uvaríme v slanej vode a vychladíme. Smotanu zohrejeme, pridáme krupicu, maslo, osolíme a uvaríme...
Liptovská ruža
Mäso naklepeme na rezne, položíme navrch plátok tvrdého syra, kapiu a ešte vajíčko na tvrdo. Celé obalíme ako rezeň a usmažíme. Pred podávaním rozrežeme na polovicu.