Mäsité jedlá a ryby

Chalupársky pekáč

Mäso nakrájame na kocky, osolíme a osmažíme na rozpálenom masti. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, cibuľu a plátky cesnaku. Podlejeme vodou a asi 1 hodinu pečieme v rúre. K mäkkému...

Bulharská kapusta

Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, nastrúhame mrkvu. Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme...

Čína

Bravčové mäso nakrájame na široké rezance. Prudko ich opražíme na horúcom oleji. Po 10 minútach pridáme kúsky kuracích pŕs. Postupne pridáme cibuľu pokrájanú na plátky, cesnak, papriku...

Čínský rapl

Špekáčiky, paradajky a uhorky nakrájame na koliečka, papriku na rezance a cibuľu na jemné kocky. Nálev varíme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Potom ho zmiešame s nakrájanou zeleninou...

Program.sk

Morčacie rezne v sezamovom cestíčku so špargľou

Morčacie rezne zľahka rozklepeme cez fóliu. Osolíme, okoreníme bazalkou a do nich zabalíme špargľu nakrájanú na menšie kusy. Spojíme ich ihlou, ktorú pred podávaním vyberieme. Pripravíme...

Opité bravčové mäso

Mäso osolíme, okoreníme a môžeme trochu pomúčiť aby nám neutiekla šťava). Sprudka ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný cesnak. Až tento...

Morský šalát s morčacím rezňom v cestíčku

Krabie prsty nakrájame na kocky, pomiešame so scedenými krevetami, pridáme pretlačené vajíčka, 1/2 vrecka ryže a nakoniec majonézu. Všetko dobre premiešame a dáme chladiť. Kuracie, prípadne...

Flé

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista. Odstavíme ju, prisypeme k nej čajovú lyžičku červenej papriky a premiešame. Pridáme rybie filé, pokrájané na zhruba dvojcentimetrové kocky...

Kuracie prsia s višňovou omáčkou

Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji. Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom...

Teľacie na taliansky spôsob

Teľacieho mäso nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji s maslom a drobno nasekanou šunkou a cibuľou. Podlejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme a veľmi zvoľna dusíme. Niekoľko minút pred...

Strany 1...234235236237238239240...419