Mäsité jedlá a ryby

Kapor opečený s cibuľkou

Očistené porcie kapra osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prudko opečieme v rozohriatom oleji, vyberieme a odložíme do tepla. V oleji po opekaní speníme očistenú cibuľu pokrájanú...

Karpatská roštenka

Umyté, na plátky nakrájané mäso naklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách. Opečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme na malé kúsky pokrájanú slaninu, očistenú,...

Bravčové karé v zemiakovom cestíčku

Bravčové karé pokrájame, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom a necháme chvíľu odležať. Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme múku, vajce, nastrúhaný syr,...

Jazyk na hubách

Umytý jazyk vložíme do vody, do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a 3-4 zrnká čierneho a nového korenia. Mäkký jazyk vyberieme do studenej vody, odstránime z neho blanu a pokrájame na tenké...

Program.sk

Ražniči

Umyté, na kocky pokrájané mäso osolíme, okoreníme a striedavo napichujeme s nakrájanou údeninou a cibuľou. Opečieme na oleji, posypeme červenou paprikou, podlejeme teplou vodou a udusíme. Šťavu...

Kačica dusená v ryži

Očistenú, umytú kačicu pokrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na masť, na ktorej sme zapenili nakrájanú cibuľu. Pridáme korenie a za občasného premiešania mäso dusíme vo vlastnej...

Závin z hovädzieho mäsa

Hov. mäso opláchneme a rozrežeme na široký plát, ktorý vyklepeme, osolíme a okoreníme. Plát potrieme horčicou, posypeme sekanou cibuľou a tenkými plátkami slaniny. Mleté brav. mäso premiešame...

Hovädzie mäso na maďarský spôsob

Z mäsa nakrájame 4 rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninu, pečeň a chvíľu dusíme....

Ľadvinky na hubách

Dobre umyté a vo vode vymáčané ľadvinky osušíme, rozrežeme na plátky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na horúcom oleji. Pridáme očistené a pokrájané huby (šampiňóny, hríby a pod.),...

Perkelt z kapra

Kapra očistíme, vypitveme, rozrežeme na polovice, odsekneme hlavu a plutvy a ostatnú časť rozdelíme na porcie. Z hlavy a plutiev pripravíme malé množstvo vývaru na podlievanie. Na tuku speníme...

Strany 1...23242526272829...419