Mäsité jedlá a ryby
Pečené rebrá
Rebrá napácujeme a necháme cez noc odstáť. Pác: Pretlačíme 2 hlavičky cesnaku, soľ, čierne korenie, kečup, worcestrovú omáčku, tabasco, maslo a olej. Do zmesi naložíme rebrá. Na druhý...
Bravčové na divoko
Naklepané mäso potrieme horčicou a osolíme. Osmažíme plátok slaniny, položíme na mäso a naplníme kyslou kapustou. Posypeme kmínom, spojíme špáratkom a vložíme do marinády. Marináda:...
Kuracie závitky s jabĺčkami a hrozienkami
Kuracie nohy prerežeme a vykostíme. Kožu necháme na nohách. Na plátky mäsa dáme koreniny (soľ, sójovú omáčku, mletú rascu a bazalku). Pridáme trošku horčice a rozotrieme ju. Na koreniny...
Broskyové prekvapenie
Nakrájané a naklepané rezne sprudka osmažíme na oleji z oboch strán. Každý jeden po stranách nakrojíme, aby sa pri pečení nestočili. Preložíme na plech, ktorý polejeme olejom. Vrchnú stranu...
Bravčové mäso pod perinou
Mäso nakrájajte na menšie medajlónky a naklepte z oboch strán. Nasoľte, okoreňte mletým čiernym korením, oreganom, paprikou a korením. Sprudka ho opečte na oleji. Na spodok pekáča dajte trocha...
Opekané prsíčka z paradajkovo-bazalkového pácu
Prsíčka jemne naklepeme a osolíme. Pripravíme si pác, do oleja pridáme postrúhaný alebo posekaný cesnak, troška soli, provensálske korenie, veľa bazalky, trocha citrónovej šťavy, čierne...
Prsíčka pod perinkou
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme. Z hladkej múky, vajíčka, mlieka, soli si spravíme cestíčko, do ktorého potom dáme nakrájané mäso a premiešame. Celú zmes potom...
Králik so zeleninou na víne
Králika umyjeme, osušíme, naporcujeme na časti a dáme do hrnca. Pridáme zeleninu, bobkové listy, celé korenie a klinčeky. Zalejeme vínom rozmiešaným s pretlačeným cesnakom a odložíme na 12 hodín....
Jahňacie kotlety
Opláchnuté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vypražíme ich. Potom ich narovnáme na pekáč, na každú kotletu dáme plátok šunky a na ňu vrstvu...
Pečené kura s mangovo - melónovou salsou
Kuriatko opracujeme, rozdelíme na porcie, osolíme, okoreníme, namarínujeme zmesou oleja, šalvie a kurkumy a necháme odležať. Potom upečieme podľa veľkosti kurčaťa a porcií. Zemiaky očistíme...