Mäsité jedlá a ryby

Losos v kaviárovej omáčke

Kocky lososa (veľké asi 3 cm) osoľte, okoreňte, pokvapkajte citrónovou šťavou a na oleji na panvici opečte. Mäso vyberte z panvice a preložte do rúry predhriatej na 150 °C. Výpek z panvice...

Kuracie krídla na čínský spôsob

Namarínujeme si kuracie krídla v grilovacom korení a neskôr sprudka osmažíme na oleji. Omáčka: Do vriacej vody dáme 2 lyž. cukru, soľ, 2 lyžice sójovej omáčky, ktorú potom zahustíme solamylom...

Sviečkové rezy alla Panna

Mäso nakrájame na plátky zhruba centimeter hrubé, jemne ho poklepeme prstami, osolíme, okoreníme. Prudko ho opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu,...

Kurča s cukinou

Mäso nakrájame na plátky a prudko osmažíme na panvici. Pokrájanú cibuľu a cukinu osolíme, okoreníme, podusíme, pridáme syr a rozriedime sladkou smotanou. Omáčkou polejeme kuracie rezne a podávame...

Program.sk

Kuracie prsia s jablkami

Kuracie prsia osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a osmažíme na rozpálenom oleji. Odložíme ich na teplé miesto. Do výpeku dáme na kolieska nakrájané jablká, pridáme kečup, kari...

Bravčové na domácky spôsob

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľu, cesnak a nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme rajčinový pretlak. Varíme spolu asi tri minúty....

Rezeň s broskyňou

Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, z oboch strán na oleji prudko opražíme a uložíme na pekáč. Na každý rezeň uložíme plátok šunky, polovicu broskyne, plátok...

Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou

Kuracie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme špargľu, aby sa oteplila. Na druhú panvicu dáme variť...

Bačovský rezeň

Z nastrúhaných zemiakov, múky, vajca, cesnaku, soli a majoránky pripravíme zemiakové cestíčko. Bravčové karé nakrájame na štyri plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme slaninou,...

Bravčové soté s ovocím

Mäso nakrájame na tenké rezance. Z oleja, vajíčok, kari korenia a práškového cukru pripravíme omáčku, do ktorej aspoň na dve hodiny naložíme nakrájané mäso. Potom mäso osmažíme, na tanieri...

Strany 1...275276277278279280281...419