Mäsité jedlá a ryby
Hovädzí steak s temperamentnou fazuľkou
Na dve hodiny naložíme mäso do sósu z oleja a korenia. Potom ho prudko osmažíme z oboch strán. Vo výpeku prehrejeme sterilizovanú fazuľu. Pred podávaním steak prelejeme fazuľkou a podávame...
Pečená hus
Nasolenú hus polejeme vodou, namažeme mliekom a pečieme v peci dve a pol hodiny. Zemiaky uvaríme v šupke, pomelieme, osolíme, pridáme trošku hladkej múky, spracujeme vláčne cesto a na platni...
Svokrina kapustnica
Pokrájanú kvasenú kapustu varíme so sušenými hubami, čiernym korením a bobkovým listom v primeranom, nie veľkom množstve vody. V polovici varenia postupne pridávame klobásu. Ustavične chutnáme....
Ždiarske pokušenie s džatkami
Nasolené a vyklepané kuracie prsia dáme na rozpálený olej Na polovičku dáme cestíčko pripravené z vajíčka, múky a syra. Necháme trošku pripiecť a obrátime na stranu cestíčka. Opečieme...
Údené mäso s hnedou omáčkou
Údené karé dáme variť do vody spolu so soľou, novým korením, bobkovým listom a sušenými hubami. Varíme podľa veľkosti mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme med, paradajkový pretlak...
Teľacia panenka v syrovom cestíčku
Teľaciu panenku naporcujeme, mierne naklepeme, osolíme. Z vajec, mlieka a múky pripravíme cestíčko, do ktorého ešte pridáme soľ, korenie, horčicu a nastrúhaný syr. Mäso najprv obalíme v múke,...
Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, trochu sójovej a worchesterovej omáčky. Dusíme asi pätnásť...
Kráľovské cesnakové krevety
Na hlbšej panvici dáme do oleja, v ktorom je pretlačený cesnak, smažiť krevety. Pridáme trochu soli a korenia a necháme variť asi pol hodinu. Krevety vyberieme a do výpeku dáme bylinkové maslo,...
Čertovské kura
Kuracie prsia nakrájané na tenké plátky osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na panvici, v ktorej sme rozplálili olej a maslo. Do výpeku potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rajčiny...
Medové kačacie prsia
Kačacie prsia nakrájame na hrubšie plátky a krátko ich osmažíme z oboch strán. Potom ich podlejeme, pridáme korenie, vegetu, soľ a necháme dusiť. Pred dovarením pridáme nastrúhané jablká...