Mäsité jedlá a ryby
Bravčové karé na kyslej kapuste
Na dno vymasteného plechu dáme kyslú kapustu. Na ňu naukladáme plátky bravčového karé, ktoré sa predtým desať hodín marinovalo v zmesi pripravenej zo smotany, vajec, jogurtu, vegety a soli....
Zapekané rybie filety so zemiakmi
Na alobal nakrájame vrstvu zemiakov na plátky. Na tie naukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Na to uložíme filety, znovu osolíme, okoreníme, posypeme...
Pljeskavica
Do pomletého mäsa pridáme nastrúhaný tvrdý syr a mäkké roztierateľné syry. Ďalej pridáme soľ, korenie, majoránku, mletú papriku a dôkladne rozmiešame. Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré...
Karé po európsky
Karé nakrájame na hrubšie plátky, naklepeme, osolíme a môžeme posypať aj vegetou. Každý plátok naplníme bryndzou a olivami, preložíme na polovicu a po okrajoch sklepeme tak, aby sa mäso...
Tokáň z kuracieho mäsa podľa
V hrnci roztopíme slaninu, pridáme olej alebo masť a nadrobno pokrájanú cibuľu. Opražíme do zlatista, pridáme sladkú červenú papriku a mäso pokrájané na rezance. Mäso opražíme zo všetkých...
Pivný chilly guláš so žemľovými knedľami
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhané zemiaky a dusíme vo vlastnej šťave. Keď mäso zmäkne pridáme chilly...
Opité kuracie závitky a rýchly jablkový kompót
Opité kuracie závitky: Mrkvu, klobásu a syr nakrájame na rovnomerné hranolčeky, ktorými naplníme vykostené nasolené a okorenené kuracie stehná. Uložíme ich do plechu, podlejeme pivom a necháme...
Stehienka na rozmaríne a talianska ryža
Umyté a naklepané stehienka osolíme. Z oleja, bieleho vína, cesnaku, citrónu, medu, nového korenia, rozdrveného bobkového listu a rozmarínu pripravíme marinádu, v ktorej stehienka marinujeme...
Slepý guláš
Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme sušené huby, ktoré sme predtým namočili do studenej vody. Nasledujú na kocky nakrájané zemiaky, mrazené huby a zelená fazuľka....
Kurča na francúzsky
Z medu, koňaku, horčice, kurkumy, sójovej omáčky a worchestera urobíme marinádu, v ktorej marinujeme naporciované kura aspoň tri hodiny. Potom kura uložíme do hlineného pekáča. Tesne pred...