Mäsité jedlá a ryby
Živánska pečienka
Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme. Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska, Oravskú slaninu na plátky. Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov,...
Bravčové karé v broskyňovej marináde
Vykostené karé odblaníme a nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Každý plátok osolíme, okoreníme grilovacím korením a na dva dni vložíme do marinády, ktorú sme si pripravili rozmixovaním...
Sedmohradský tokáň
Údenú slaninu nakrájame na malé kocky a v bravčovej masti ich dozlatista opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, rozdrvený cesnak, posypeme ich mletou červenou paprikou, pridáme...
Rybie závitky plnené hubami a olivami
Rybie filety umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a posypeme čerstvým estragónom. Očistené a umyté huby posekáme a sparíme na masle so soľou...
Neónové mäso
Olej zmiešame s karí korením a sójovou omáčkou, prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Do marinády vmiešame nakrájané kuracie prsia, podľa chuti dosolíme a odložíme na niekoľko...
Galetto Tomato
Do kurčaťa vložíme maslo, pažítku a petržlenovú vňať a ugrilujeme ho. Z paradajok, mozzarelly a bazalky pripravíme šalát, ktorý vložíme do košíčka z parmezánu. Podávame ako hlavné...
Medailóniky s mandľovou omáčkou
V sladkej smotane rozmiešame 1 polievkovú lyžicu hladkej múky. Mandle opečieme na oleji a prilejeme pripravenú sladkú smotanu. Necháme prejsť varom a odstavíme. Bravčovú panenku nakrájame,...
Soté z hovädzieho mäsa na zelenej paprike so šampiňónmi
Mäso nakrájame na rezance, cibuľku usmažíme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú zelenú papriku, osmažíme, pridáme nakrájané mäso a narýchlo osmažíme. Osolíme, pridáme čierne korenie,...
Ryba s kari a ovocím
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu najemno nasekáme a opražíme na masle. Banány pokrájame na kocky, ananás na prúžky, jablká olúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame nadrobno....
Srnčí guláš
Na bravčovej masti osmažíme cibuľu do spenenia, pridáme na kocky pokrájané mäso, ktoré prudko osmažíme, pridáme papriku a soľ, potom zalejeme vínom a necháme zovrieť. Pridáme všetky ingredencie...