Mäsité jedlá a ryby
Uhorská roštenka
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, ktoré naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Opečieme na masti z oboch strán a odložíme. Vo výpeku upražíme...
Bravčové rebierko s pikantnou omáčkou
Mäso umyjeme, vykostíme a pokrájame na rezne, ktoré mierne naklepeme, osolíme a opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán. Vo výpeku opražíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme...
Vyprážaná pečeň
Pečeň odblaníme, umyjeme, nakrájame na plátky, ktoré na jednej strane osolíme, okoreníme, na druhej strane posypeme majoránom. Plátky pečene obalíme v múke, v rozšľahanom vajci, do ktorého...
Bravčové fašírky
Očistené a umyté mäso zomelieme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajcia, žemle namočené vo vode a vytlačené, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu dobre vypracujeme. Zo...
Bravčové steaky
Rezne naklepeme, na okrajoch trochu narežeme, osolíme, potrieme horčicou, okoreníme, posypeme strúhaným syrom a kladieme na rozpálený olej tou stranou, kde je syr. Vyprážame z oboch strán do zlata....
Bravčové kocky so slivkami
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Slivky opláchneme pod tečúcou teplou vodou. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a speníme na rozpálenej masti. Poprášime mletou červenou paprikou,...
Kurča na karí korení
Kurča rozporcujeme na štvrtky. Zmiešame maizenu s korením karí a soľou. Porcie kurčaťa namočíme do kondenzovaného mlieka a obaľujeme ich v prichutenej maizene. Porcie uložíme na vymastený...
Kapor so syrom
Očisteného kapra pokrájame na kúsky, osolíme, obalíme v múke, a potom ho rýchlo opečieme na masle po oboch stranách. Upečené kusy kapra dáme do pekáča s výpekom, podlejeme vývarom alebo...
Lieň pečený na rasci
Liene očistíme, umyjeme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. V pekáči rozpustíme maslo, poukladáme liene, posypeme rascou a pečieme v rúre po oboch stranách asi 15 minút. Počas pečenia...
Grilované teľacie rezne po švédsky
Mäso rozdelíme na 4 rezne. Naklepeme ich a dva rezne osolíme, potrieme plnkou, prikryjeme zvyšnými dvoma rezňami, spojíme špáradlom na závitky, obalíme v múke, vajciach a nakoniec v strúhanke....