Mäsité jedlá a ryby
Slaninka s kapustou
Na dno zapekacej misy dáme plátky slaninky, na ktoré rovnomerne rozložíme vyžmýkanú kyslú kapustu a na kolieska nakrájanú domácu klobásu. Povrch obložíme surovými zemiakmi, nakrájanými...
Guľôčky od babičky
Nakrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme na kocky nakrájané mäso. Po uvarení mäso scedíme a pomelieme, dochutíme cesnakom a čiernym korením, prípadne dosolíme. Do vývaru pridáme asi 0,5 l vody...
Moravský vrabec so zemiakovou knedľou
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 90 minút pri 180 stupňoch C. Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme vajce, soľ, detskú krupicu...
Morčacie prsia s medom
Morčacie prsia rozklepeme. Opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme mäso. Keď je hotové, vyberieme ho a zabalíme do alobalu, aby nám nevychladlo. K cibuli a cesnaku pridáme 2 PL medu, vodu a trochu...
Taliansky vrkoč
Kuracie prsia naklepeme, nakrájame na pásiky a zapletieme do vrkoča spolu s bazalkou a rozmarínom. Opražíme z obidvoch strán, vložíme na plech a prikryjeme paradajkami nakrájanými na kolieska....
Morčacie prsia na rozmaríne
Morčacie prsia osolíme, okoreníme, vložíme do vymasteného pekáča a posypeme na drobno posekanými lístkami rozmarínu. V predhriatej rúre ich zapečieme, znížime teplotu, podlejeme vodou a za občasného...
Kurča s bylinkami
Očistené kura nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme v citrónovej šťave spolu s citrónovou kôrkou, soľou a čiernym korením približne 1 hodinu. Na oleji opražíme cibuľu. Vyberieme...
Uhorky plnené mäsom
Uhorky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a vyberieme jadrovník. Umytú ryžu uvaríme v osolenej vode. Očistené umyté mäso zomelieme, premiešame s vychladnutou ryžou, osolíme, okoreníme, pridáme...
Kapor plnený jablkami
Očisteného kapra celého nasolíme a pridáme rascu. Do brušnej dutiny kapra natlačíme očistené jablká. Podlejeme vodou, olejom a vínom. Dáme piecť na 200 stupňov C približne na 30 minút....
Bravčové na hríboch
Hríby nakrájame a mäso naklepeme. Na panvici zohrejeme pol masla s olejom, pridáme mäso obalené v múke, soľ, biele korenie a necháme opražiť. V ďalšom hrnci necháme variť hríby so zvyškom...