Mäsité jedlá a ryby
Hovädzia sviečkovica s karfiolom a brokolicou
Mäso nakrájané na tenké plátky naložíme na pol hodinu do pácu z polievkového korenia, čierneho mletého korenia a roztlačeného cesnaku. Nakrájaný karfiol a brokolicu zalejeme na 2 minútky...
Kurča s kyslou kapustou
Do pekáča poukladáme kapustu, slaninu, cibuľu a papriku. Kurča nakrájame na porcie, ktoré osolíme. Pripravíme zmes z masla, mletej papriky, korenia a sušenej koreňovej zeleniny a zohrejeme v hrnci....
Býčie žľazy
Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na oleji do zlatova. Býčie žľazy pokrájame a necháme chvíľu postáť v zmesi kečupu, plnotučnej horčice a korenín. K cibuli pridáme odstáte býčie...
Hovädzie karbonátky
Scedenú fazuľu zmiešame s mletým hovädzím mäsom. Cibuľku nakrájame, krátko posmažíme a pridáme ju k zmesi. Ochutíme rascou, soľou a čiernym mletým korením. Potom pridáme nakrájaný...
Kuracie prsia po taliansky
Mäso pokrájame na 1 cm hrubé kocky. Paradajky a cibuľu pokrájame a spolu s olivami a pokrájaným cesnakom dáme na mäso, ktoré na rozohriatom oleji pečieme asi 3 min. Okoreníme sušenou koreňovou...
Roštenka v ríbezľovej omáčke
Roštenku na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, prudko opečieme z každej strany na oleji a odložíme bokom. Do výpeku pridáme maslo, cibuľu, najemno nakrájanú...
Bravčová pečeň s červenou kapustou
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nasekané orechy, pokrájanú pečeň a spolu restujeme, kým pečeň nezmäkne. Po vychladnutí všetko spolu pomelieme na hladkú kašu. Na oleji skaramelizujeme...
Jahňacie mäso v baklažáne
Baklažán prerežeme na polovicu, vložíme do horúcej vody a necháme 10 min. postáť. Medzitým rozpustíme na panvici maslo s olejom a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme...
Mäsová roláda
Zomleté mäso zmiešané so šľahačkou a so sušenou koreňovou zeleninou si pripravíme 12 – 24 hod. pred varením. Po odležaní mäso rozvaľkáme na vlhkej utierke na 1 cm hrúbku. Z vajíčok...
Poľovnícke mäso
Mäso prešpikujeme hranolčekmi údenej slaninky. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Keď sa zelenina opraží, dáme ju do hrnca, prilejeme trochu vody, počkáme,...