Mäsité jedlá a ryby
Kapor na medovom víne
Kapra naporcujeme, osolíme, posypeme mletou rascou, pridáme korenie na ryby a poukladáme na plech, do ktorého nalejeme trochu oleja. Červené víno zahrejeme, pridáme k nemu med, vylejeme na kapra...
Rybie závitky
Kapra rozkrojíme na 2 pláty, vykostíme a brušnú časť narežeme na 3 cm široké pláty. Osolíme ich, natrieme cesnakom, posypeme tymiánom a necháme 24 hod odležať. Na rovnako veľké pláty...
Kačica so zeleninou a medom
Rozporcovanú kačicu preložíme na pekáč osolíme, okoreníme, potrieme medom a sladkou paprikou a necháme 5 min postáť. Malé cibuľky nakrájame na kolieska a osmažíme na oleji. Podlejeme vínnym...
Grilované morské plody
Vypitvanú rybu narežeme z oboch strán, potrieme olivovým olejom a uložíme na rozhorúčený, olejom potretý rošt. Po chvíli, keď sa zárezy na rybe otvoria votrieme do nich morskú soľ. Po 10 min....
Pikantné zapekané rizoto
Uvarenú ryžu premiešame s tukom a pridáme nadrobno pokrájané mäso, ktoré sme obrali z uvarených údených rebierok. Feferónky zbavíme jadierok, nakrájame a pridáme do zmesi spolu s karí korením...
Zubáč na smotane
Zubáča rozporcujeme na podkovičky, naložíme do koreniacej zmesi a necháme minimálne 2 hod. odležať. Potom rybu rýchle orestujeme na masle, aby si vytvorila jemnú kôrku. Opečené podkovičky...
Rarášky
Vajcia rozšľaháme, pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny, múku, škrob a vymiešame hustejšie cestíčko. Pred dokončením prilejeme pivo a dobre premiešame. Mäso narežeme na menšie...
Teľacie rezne s roquefortom
Mäso nazklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na zmesi masla a oleja. Pridáme šťavu z 1/2 citróna a pohár vína. Dusíme 10-15 min. na miernom plameni. Udusenú ryžu zmiešame s maslom,...
Šiškafta
Mäso spolu s cibuľou pomelieme na jemno, dochutíme koreninami, zahustíme strúhankou a dobre premiešame. Mokrými rukami tvarujeme fašírky podobné čevapčiči a vysmážame ich na rozpálenom...
Burgundské hovädzie
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso, na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Keď je mäso dozlatista opečené, poprášime ho múkou a premiešame. Celú...