Mäsité jedlá a ryby

Zajac po dalmatínsky

Zajaca osolíme, prešpikujeme slaninou, dáme na pekáč a podlejeme vodou. Pridáme olej a necháme piecť 10 min. pri 205 °C. Medzitým si pripravíme „kúpeľ“ z oleja, vytlačených citrónov,...

Držkové karbonátky

Predvarené držky pomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a namočeným pečivom. Do vzniknutej hmoty pridáme korenie, soľ, vajce, posekanú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne premiešame....

Tajomstvo pahreby

Mäso a zemiaky nakrájame na rovnako veľké kúsky, ktoré dobre osolíme a okoreníme. Cibuľu pokrájame na kolieska a slaninu na tenké rezance. Všetky dobre premiešame a vložíme do pripraveného...

Morčacie rezne s broskyňou a mandľami

Morčacie prsia pokrájame na tenké rezne, opatrne naklepeme, osolíme a obalíme v múke, zmiešanej s paprikou. Na panvici rozohrejeme olej. Do jednej strany rezňov vtlačíme lupienky mandlí a opekáme...

Program.sk

Ohnivé držky

Nadrobno nakrájanú slaninu mierne osmažíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a počkáme, kým zosklovatie. Potom ju posypeme červenou paprikou, zľahka orestujeme. podlejeme vodou, aby paprika...

Živánska koliba

Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hod. necháme odstáť na kocky nakrájanú krkovičku. Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky a všetko spolu s mäsom...

Kuracie prsia s brokolicou

Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali grilovacie korenie, biele korenie a soľ. Takto pripravené mäso sprudka orestujeme na oleji a preložíme do zapekacej nádoby....

Plnené kuracie závitky

Kuracie prsia narežeme a vyklepeme na veľké pláty. Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom syru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom. Pomaly opekáme na oleji,...

Mäsovo-ananásové ihly

Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod. Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly...

Teľacie Hawai

Mäso roztlačíme jemne prstami, nakoreníme a sprudka restujeme na oleji 1-2 min. z každej strany. Potom znížime teplotu, pridáme maslo a mäso dopečieme. Solíme ho až pred koncom úpravy. Vo vzniknutom...

Strany 1...316317318319320321322...419