Mäsité jedlá a ryby
Záhorácke poštárske čudo
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu a pór nakrájame na kolieska. Mäso vložíme do nádoby, ktorú vymastíme, sprudka opražíme, naukladáme naň nakrájanú cibuľu a pór. Smotanu nalejeme...
Kuracie závitky so sušeným ovocím
Brokolicu povaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Tymian nasekáme najemno, sušené ovocie namočíme do bieleho vína. Mäso naklepeme, osolíme, zvinieme a zabalíme do plátku slaniny resp....
Kurča s medom
Kurča umyjeme, vykostíme a pokrájame na pásiky. V hrnci roztopíme v oleji med, pridáme pokrájané kuracie mäso, prudko opečieme, osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú cibuľku, hrášok,...
Choco-chilli kurča
Kuracie stehná osolíme, okoreníme čiernym korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vo vzniknutom výpeku orestujeme nasekaný cesnak, cibuľu, chilli papričky a pridáme aj slepačí bujón....
Hasičský štrasburgský závin
Odblanenú sviečkovicu narežeme tak, aby nám vznikol dlhý plát, ktorý zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchestrom. Navrch rozložíme plátky šunky, nakrájanú husaciu pečeň...
Kuracie rezne s orechovou plnkou
Kuracie prsia rozkrojíme a rozklepeme, osolíme a necháme postáť. Pečivo nakrájame na malé kocky. Pridáme orechy a mäkké maslo, zalejeme mliekom s rozhabarkovanými žĺtkami, pridáme nadrobno...
Kuracie roládky s tvarohom a šunkou
Kuracie prsia pomelieme, zmiešame s tvarohom, posekanou petržlenovou vňaťou, vajcom, strúhankou, parmezánom, osolíme, okoreníme a spracujeme. Vytvárame podlhovasté malé fašírky. Každú obalíme...
AvokádoBurger
Avokádo očistíme, nakrájame na menšie kúsky a primiešame k nemu majonézu, mleté biele korenie, soľ a 3 postrúhané strúčiky cesnaku. Vymixujeme na hladkú hmotu a pridáme pár kvapiek citrónovej...
Chilli roštenka
Plátky roštenky na okraji narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Takto pripravené mäso poprášime múkou a na oleji z oboch strán orestujeme. Pridáme maslo, cibuľu a opražíme....
Rybacie fašírky
Ryby varíme 15 min. v 2 litroch vriacej vody, do ktorej pridáme lyžicu octu. Potom ich oberieme od veľkých kostí, zbavíme kože a trikrát zomelieme na mlynčeku spolu s rožkami, cibuľou a cesnakom....