Mäsité jedlá a ryby
Grilovaný losos
Rybu osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom . Na gril položíme plátky slaniny, na to rybu. Posypeme rozmarínom a grilujeme.
Mandľové mäso
Mrkvu povaríme v slanej vode, aby zmäkla. Vychladnutú spolu s klobáskou rozrežeme na polovicu a každú pozdĺžne ešte na 4 časti. Mäso naklepeme na širšie kusy a mrkvu s klobásou rozložíme...
Steak zo 4 druhmi korenia
Mäso opečieme na oleji s prísadou zmesi korenia po oboch stranách. Z výpeku urobíme šťavu, do ktorej pridáme Karpatské brandy, šľahačku a zahustíme solamylom. Hotové mäso ukladáme na dozdobený...
Pstruh v balóne
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Alobal prehneme na polovicu a po bokoch dobre uzavrieme, čím vytvoríme vrecúško. Rybu umyjeme, vypitveme, vložíme do alobalu spolu so zemiakmi...
Kačacie stehná na balzamikovom octe
Vykostené kačacie stehná osolíme, okoreníme a smažíme 5 minút na oleji. Zmiernime teplotu a smažíme ďalších 10 minút. Stehná otočíme a pridáme balzamikový ocot, brusnice a cukor. 15 minút...
Paradajky s mäsovou plnkou a pórom
Na paradajkách zrežeme vršky, opatrne ich vydlabeme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do každej vložíme list šalvie. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pór, pridáme mleté mäso, soľ,...
Kačacia pečeň s grilovaným jablkom
Pečienku necháme 12 hodín odležať v mlieku. Vyberieme ju, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré na tuku opečieme do mäkka. Jablká prekrojíme, odstránime jadrovník a opečieme na grile. Hotové...
Kapor načierno
Do vriacej vody dáme soľ, korenie, tymian, bobkový list, nakrájanú zeleninu, cibuľu a ocot. Kapra očistíme, rozdelíme na kúsky, vložíme do vody so zeleninou a varíme približne 15 minút....
Hovädzie mäso na zelere
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky a podusíme na cibuľke. Ochutíme soľou, sušenou koreňovou zeleninou, pridáme na plátky nakrájaný zeler, mrkvu, hríby, kaleráb, brokolicu a karfiol....
Bažantí vývar so špenátovými knedlíčkami
Z bažanta, koreňovej zeleniny, cibule, cesnaku, pažitky, korenía, soli a vody uvaríme na miernom ohni silný bažantí vývar. Rožky nakrájame na kocky. Pridáme vajcia, soľ, maslo, cesnak, na jemno...