Mäsité jedlá a ryby
Bigosz
Kyslú kapustu uvaríme. Pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji a ochutíme sušenou koreňovou zeleninou. Pridáme nakrájanú čerstvú kapustu, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a prikryté dusíme...
Bravčovinky s horčicou a cibuľkou
Mäso zomelieme a premiešame s namočeným a vyžmýkaným pečivom. Ochutíme korením, soľou a červenou paprikou. Z pripravenej masy urobíme guľky a na rozpálenom oleji opekáme do ružova. Hotové...
Bravčové rezne so zemiakovým ježkom
Mäso nakrájame na rezne, jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme, dáme na olej a osmažíme. Hotové mäso vyberieme, do výpeku dáme nastrúhanú mrkvu a petržlen, podlejeme vodou a podusíme. Nakoniec...
Rybie filety a zdravy šalát
Zeleninu umyjeme a pokrájame. Všetko dôkladne premiešame, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a tekvicovým alebo olivovým olejom. Rybie filety okoreníme grilovacou zmesou a z oboch strán opečieme...
Srnčie medailónky s drveným zemiakom
Srnčie karé nakrájame na medailónky. Okoreníme korením na divinu, potrieme olejom a necháme odležať v chladničke. Husaciu pečeň opečieme na panvici. Neskôr opečieme srnčie medailónky,...
Parené filé z krokodíla
Krokodílie filety osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na oleji. Vložíme do pary. Na panvicu, na ktorej sme predtým pripravili filety, pridáme nakrájaný cesnak, zalejeme smotanou, osolíme,...
Marinovaná jahňacia korunka
Jahňaciu korunku namarínujeme – osolíme, posypeme bielym korením, potrieme cesnakom a olivovým olejom. Prudko opečieme na cesnakovom oleji a dopečieme na 160°C v rúre. Podávame s pečeným...
“Tagliata di Manzo” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na rozmaríne
Roštenku nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a necháme odležať asi pol hodinu. Umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na rozpálenom grile grilujeme z obidvoch...
Morčacie rezančeky a fazuľa mungo
Mäso pokrájame na rezančeky, vložíme do misky, pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v 1 dcl vývaru, vajce a ďumbier. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky odležať asi na pol hodiny....
Pečené bravčové koleno s orientálnou omáčkou
Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja. Takto pripravené koleno necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania...