Mäsité jedlá a ryby
Ražniči
Mäsko, klobásu, pečeň a zeleninu pokrájame na rovnomerné kúsky. Prestriedané s klobúčikmi šampiňónov striedavo napichujeme na ihly. Z oleja, grilovacieho korenia, kečupu, horčice a soli...
Mäso na cibuli
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán naklepeme. Cibuľu pokrájame na väčšie kúsky, trochu osolíme, pridáme horčicu, rascu, kečup a premiešame. Polovicu tejto zmesi...
Šéfov ohnivý dych
Bravčovú panenku narežeme na tvar hrebeňa, osolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a worchestrovou omáčkou. V panvici na oleji a masle mäso prudko opečieme, prípadne na rošte. Do výpeku pridáme...
Kačacie stehná kung pao
Stehná osolíme a okoreníme. Spolu s cesnakom a pokrájanou cibuľou osmažíme na oleji. Pridáme ocot a necháme chvíľu variť. Do vody dáme korenie kung – pao a varíme približne 7 – 8 minút....
Bami Goreng
Kuracie prsia nakrájame na pásiky a posypeme škrobovou múčkou. Pridáme štipku soli a dve lyžice vody. Prsia opražíme na olivovom oleji. Zeleninu pokrájame na pásiky a orestujeme na oleji. Podlejeme...
Bravčové kotlety na víne
Na rastlinnom masle speníme pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a miešame, kým sa nesfarbí dozlata. Po častiach prilievame biele víno a mäsový vývar. Osolíme, pridáme niekoľko zrniek korenia...
Pečený bôčik na vietnamský spôsob
Umytý bôčik predvaríme cca 30 min. Po uvarení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Vložíme ho do panvice a smažíme za neustáleho otáčania zo všetkých strán do zlatista. Takto do chrumkava...
Pivovarské ražniči
Mäso, klobásu, pečeň a zeleninu nakrájame a s klobúčikmi šampiňónov striedavo napichujeme na ihly alebo špajle. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom, polejeme pivom a necháme 4 hod. odstáť....
Krevety v cestíčku
Krevety osolíme a necháme chvíľu uschnúť. Urobíme cestíčko z hladkej múky, vody a štipky kypriaceho prášku. Do pripraveného cestíčka obaľujeme krevety a vysmažíme ich na panvici v horúcom...
Pečené kačacie prsia s badiánom a slivkovou omáčkou na praženej arašídovej ryži
Kačacie prsia vložíme do marinády, pripravenej zo sójovej omáčky, chili, medu, badiánu a pečieme prikryté v rúre cca 1 hodinu pri teplote 180 C. Po upečení prsia vytiahneme a do výpeku pridáme...