Mäsité jedlá a ryby
Pikantná pochúťka
Rezne naklepeme, posypeme vegetou, okoreníme a potrieme horčicou. Naplníme ich slaninou nakrájanou na kocky, feferónkami, uhorkami a zvinieme. Obalíme v trojobale (vajce, hladká múka a strúhanka)...
Bravčová panenka alla Hawai
Panenku zoberieme a urobíme vnútri nožom dieru, ktorú naplníme brusnicovou plnkou. Zoberieme panvicu, pridáme olivový olej a necháme na miernom ohni dusiť mäso za stáleho obracania. Keď je mäso...
Kurča z Bulharska
Kurča rozporcirujeme, posypeme zmesou na grilovanie, osolíme, pridáme mletú papriku a opečieme na rastlinnom masle. Pokrájanú cibuľu zalejeme vývarom a dusíme na miernom ohni. Baklažány narežeme,...
Bravčové stehno v šampiňónovo-rajčinovej omáčke
Umyté bravčové stehno nakrájame na tenké kúsky, prepečieme na oleji a cibuli a pretlačenom cesnaku. Pridáme scedené šampiňóny, ktoré sme orestovali spolu s rajčinovou šťavou. Dochutíme...
Kapustná sarma
Pomleté mäso zmiešame s napoly uvarenou ryžou a s jedným rozkrájaným kapustným listom, soľou, čiernym korením a vajíčkom. Plnku zabalíme do kapustných listov, ktoré sme predtým sparili....
Grilované kuracie prsia s ovocím
Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme a potrieme z každej strany grilovacou pastou. Z každej strany ich rýchlo orestujeme a dáme dopiecť do rúry na približne 20 minút pri 200°Celzia. Cibuľu...
Sviečková alla Gorbačov
Mäso rozdelíme na dve porcie. Na jednu panvicu dáme pokrájanú cibuľu s olivovým olejom, mäsom a orestujeme ho na „medium“. Na druhej panvici skaramelizujeme cukor a keď je karamel hotový...
Pollo alla Biela pani- kuracie prsia alla Biela pani
Mäso nakrájame na 4 kusy po 100 gramov a necháme ho na olivovom oleji pomaly smažiť. Šunku a petržlenovú vňať nakrájame na drobno a pridáme do ricotty. Osolíme a okoreníme, pridáme trošku...
Bravčová panenka z rokfortovou omáčkou
Bravčovú panenku jemne naklepeme rukou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Na zvyšnom oleji rezy z oboch strán prudko opečieme a pri zníženej teplote pomaly dohotovíme. Mäso preložíme...
Sugo di polpetta – paradajková omáčka s guličkami
Do hrnca dáme olivový olej a cesnak a jemne orestujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme 1 minútu restovať. Mrkvu nastrúhame a pridáme do hrnca. Z mäsa urobíme guličky, ktoré...