Mäsité jedlá a ryby
Bravčové kotlety s olivami
Mäso umyte pod tečúcou vodou, osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a obaľte múkou. Maslo rozpáľte v hrnci, mäso v ňom opečte, vyberte a odložte na teplé miesto.Vo zvyšnom...
Majoránové hovädzie rezance
Cibuľu nadrobno pokrájajte a uduste do sklovita. Vložte na tenké pásiky (rezance) pokrájaný hovädzí výrez, osoľte a podlejte takým množstvom vody, aby ich pokryla do polovice. Keď sú polomäkké,...
Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistite a najemno pokrájajte. Na masle osmažte do zlatista cibuľu, pridajte zeler, šampiňóny, osoľte a okoreňte. Po chvíli pridajte strúhanku, smotanu a pažítku. Dobre...
Plnené kurča s ďumbierom a mandľami
Kožu dobre očisteného kurčaťa uvoľnite na prsiach prstami. Žemľu namočte a zvyšnú vodu (mlieko) vytlačte. Maslo dobre vymiešajte s vajcom. Mandle vhoďte do vriacej vody, olúpte a nahrubo...
Kakaové prsia
Rezne mierne naklepte a osoľte. V miske alebo v hlbokom tanieri zmiešajte múku, kakao, chilli korenie a trocha nového korenia. Do druhého taniera rozbite vajcia a do tretieho nasypte strúhanku. Prsia...
Poľovnícke balíčky na zelenine
Králika rozdeľte na 10-12 kúskov. Porcie králika osoľte, okoreňte a posypte trochou tymiánu. Každý kúsok mäsa zabaľte do plátok slaniny a previažte niťou. Na dno pekáča rozložte nakrájané...
Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno pokrájajte a na masle ich opatrne opražte dosklovita. Pridajte mrazený hrášok, prilejte vývar a 1 0 min. varte na miernom plameni. Lososa prudko opečte...
Mexické soté
Morčacie prsia pokrájajte na rezance a opečte na rozpálenom oleji. Pridajte na rezance pokrájaný pór a spolu opečte. Potom pridajte fazuľu, hrášok, kukuricu a nakoniec kečup. Všetko dobre...
Kurací zlatý hrebienok
Plátky kuracích pŕs narežte na viacerých miestach. Narežte blany a jemne naklepte, ochuťte vegetou, osoľte, okoreňte, pridajte plátok šunky, plátok syra, menší plátok slaniny, prekryte na polovicu,...
Krevetový kokteil
Všetky suroviny zamiešajte dohromady. Dajte odležať do chladničky na 1-2 hodiny. Potom vychladené podávajte.