Mäsité jedlá a ryby

Bravčové medailóniky na červenom víne

Mäso umyte, osušte, pokrájajte na hrubšie plátky a trochu naklepte. Opekajte na horúcom oleji z každej strany 5-8 min. do mäkka. Osoľte, okoreňte, vyberte a udržujte teplé.Do výpeku pridajte...

Bravčové mäso na diabolský spôsob

Mäso nakrájajte na tenké pásiky, asi 3 cm dlhé. V miske rozšľahajte vajcia, osoľte, viac okoreňte a pridajte pretlačený cesnak. Potom do misky vložte mäso a spoločne premiešajte. Nadrobno...

Domáca varená šunka

Umyté mäso pokrájajte na menšie kusy, vložte do väčšej nádoby, posypte rýchlosol"ou a polejte vodou. Všetko dokonale premiešajte (najlepšie rukou) a na 2 hod. dajte do chladničky. Potom zmes...

Jelení guláš s marmeládou

Mäso nakrájajte na kúsky, na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypte paprikou, premiešajte. Vložte mäso, marmeládu a opečte. Osoľte, pridajte drvenú rascu, korenie, rozotrený cesnak...

Program.sk

Plnená paprika

Uvarte paradajky. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obarte vriacou vodou, prikryte pokrievkou a nechajte stáť. Medzitým napoly uduste ryžu a nechajte ju vychladnúť. Pomeľte mäso, pridajte ryžu,...

Pikantná údená pečienka

Mäso opláchnite a osušte. Na pekáči rozohrejte 3 PL oleja, do stredu dajte mäso a obložte hrubými plátkami cibule, pečte asi 30 min. pri 200 °C.Pokrájajte chilli a feferónku (bez jadrovníkov)...

Labužnícka mäsová zmes

Mäso pokrájajte na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu dajte zosklovatieť na olej, prisypte cukor, soľ, korenie a necháme zružovieť. Pridajte mäso a duste. Až sa mäso stiahne, pridáme na kocky...

Hovädzie rezne so sardelovým maslom

Mäso nakrájajte na plátky, zľahka naklepte, potrite maslom vymiešaným so sardelovou pastou a nechajte odležať najmenej 2 hod. Najlepšie však nechať mäso postáť do druhého dňa.Narežte okraje...

Toast so šalátom z aljašského lososa

Šalotku a pažítku nakrájajte na jemno a pridajte k lososovi. Dochuťte soľou, korením, horčicou, citrónovou šťavou a spojte majonézou. Na opečený toast dajte list šalátu. Šalát z lososa...

Teľacie rezne v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke

Cibuľu ošúpte, nakrájajte, zeleninu ošúpte, umyte a tiež nakrájajte. Mäso podľa potreby odblaňte, odrežte mastné časti, zľahka z oboch strán naklepte, osoľte a okoreňte. Vo veľkej panvici...

Strany 1...367368369370371372373...419