Mäsité jedlá a ryby

Králik na horčici

Mäso osoľte, na slanine speňte cibuľu a nastrúhaný zeler. Pridajte mäso a opražte. Podlejte a duste. Pridajte smotanu zmiešanú s múkou, horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Všetko povarte...

Dobrota zo salámy s hráškom

Mäkkú salámu aj so šupkou hrubý asi ½ cm orestujte na oleji, aby vznikol kornútok. Naplňte hráškom, prikryte volským okom a plátkom tvrdého syra. Dajte na chvíľu zapiecť do rúry. Podávajte...

Hovädzia pečeň nakyslo

Hovädzie mäso vložte do väčšej misy. Pridajte očistenú, nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridajte cesnak a všetky ostatné prísady do marinády. Prilejte ocot a víno alebo vodu. Mäso by malo byť...

Kapor na bylinkách

Kapra vypitvajte ostrým nožom rozrežte brušnú stranu od chvosta k hlave. Vyberte vnútornosti a odstráňte žlč. Hlavu odrežte nožom alebo za pomoci nožníc na hydinu. Kapra opláchnite, osušte...

Program.sk

Mäsová zmes v alobalu

Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou....

Hovädzie mäso na ihle

Papriku umyte, osušte, odstráňte zrniečka a nakrájajte na rovnaké kúsky. Strúčik cesnaku očistite a rozotrite so soľou. Rascu, klinček a korenie dajte do mažiara a roztlčte. Pomaly prilievajte...

Pečené mleté mäso so zeleninou

Mleté mäso ochuťte soľou, mletým čiernym korením, oreganom a mletou červenou paprikou. Pridajte prelisovaný cesnak, vajcia, petržlenovú vňať a spolu zmiešajte. Nechajte asi 30 min. odležať...

Ryba s kaparami

Rybie filé rozdeľte na porcie, jemne potrite citrónovou šťavou a posoľte. Múku preosejte, pridajte trochu čierneho mletého korenia, dobre premiešajte a obaľte pripravené filé. Olej zohrejte...

Maslové teľacie rezne so šunkou

Mäso umyte v celku, pokrájajte, zomeľte, osoľte, pridajte postrúhaný muškátový oriešok, posekanú petržlenovú vňať a smotanu. Maslo so žĺtkami vymiešajte, pridajte k mäsu a spolu premiešajte....

Plné kuracie prsia

Prsia si naklepte, osoľte, potrite horčicou a cesnakom, plňte plnkou a zviňte do zvitkov, upevnite špáradlami. Hotové zvitky opečte na masle, okoreňte, podlejte vodou a duste domäkka. Zvitky...

Strany 1...369370371372373374375...419