Mäsité jedlá a ryby

Bourgignon

Bourgignon 750 g hovädzieho mäsa (jahňacieho) 3 veľké cibule 400 g mrkvy slanina tymián bobkový list čierne mleté korenie soľ 1 l červeného vína Mäso nakrájajte na väčšie kocky,...

Pstruh "Valentín"

Zo pstruhov ostrým nožom oddeľte chrbtovú kosť a chvost. Na porcie pstruhov pridajte maslo, posypte vegetou, obaľte v múke a na oleji prudko opečte. Opražené plátky vyberte, olej zlejte. Na panvicu...

Losos s chrenovou omáčkou

Zmiešajte jogurt. chren a pažítku. Zamiešajte a dochuťte soľou a korením. Rybu posoľte a okoreňte, každý plátok potrite lyžicou jogurtovo-chrenovej zmesi a položte do vymazaného pekáča....

Kuracie plátky na víne

Mäso umyte, osušte, pokrájajte na plátky, zľahka naklepte a posypte korením. Z oboch strán opečte na horúcom masle s olejom do zlatista. Polejte koňakom a zapáľte.Flambované plátky vyberte...

Program.sk

Králik na paradajkách

Na slanine opražte osolené kúsky mäsa poprášené múkou. Pridajte cibuľu a po chvíľu nakrájané paradajky, pokrájaný cesnak a duste do zmäknutia. Porcie mäsa vyberte a šťavu preceďte....

Zapekaná ryba s nivou

Plátky umytého, vykosteného pokrájaného zubáča (amur, kapor) osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch strán vypražte v rozpálenom oleji do ružova. Kúsky ryby poukladajte do misy alebo...

Kačacie prsia na grile

Marinádu si pripravte zmiešaním cesnaku, sójovej omáčky, cukru, nastrúhaného zázvoru, nasekaného koriandru a čierneho korenia.Kačacie prsia rozmrazte a v nekovovej miske prelejte marinádou....

Morská belica na taliansky spôsob

Baklažán pokrájajte na tenké plátky, posoľte a potrite prstami olivovým olejom. Opečte ich do ružova v mikrovlnke, na panvici, alebo na grile. Opečte aj plátky chleba, len tak nasucho na panvici...

Kuracie rezne s cesnakovou plnkou

V mäse urobte hlbokú kapsu, osoľte a okoreňte. Roztopte si v mištičke maslo a vmiešajte do neho pretlačený cesnak, soľ a nechajte trochu stuhnúť. Polotuhou masou naplňte kapsy, zopnite špáradlom,...

Pečená bravčová krkovička s bylinkami

Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte...

Strany 1...378379380381382383384...419