Mäsité jedlá a ryby
Losos na koriandre
Lososa osoľte a okoreňte, posypte citrónovou kôrou a koriandrom. Na panvici rozpáľte maslo a na ňom lososa z oboch stranách opečte. Pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou a ozdobte...
Králik na cibuli
Králika prešpikujte slaninou a osoľte. V pekáči speňte na masle na jemné kolieska nakrájanú cibuľu, vložte králika, opečte zo všetkých strán, až mäso obelie. Potom pridajte korenie, mierne...
Žralok na čerstvom zázvore
Žraločie steaky osoľte, okoreňte, potrite zmesou oleja, nastrúhaným zázvorom a nechajte 2 hod. odležať. Potom na zostatku oleja a malom množstve cukru z oboch strán opečte. Ďalej pridajte...
Morčacie prsia s broskyňou
Morčacie prsia naklepte a vložte so marinády na 24 hod.Na rozpálenom oleji opečte rezne. Na vymastený pekáč preložte opečené rezne, na ne dajte plátok šunky, potom broskyňu a nakoniec plátok...
Kung - Pao
Do pohára namiešajte worčesterovú omáčku, Maggi korenie a zázvor. Pokrájajte papriku a dajte na panvicu s rozpáleným olejom. Nechajte zosklovatieť a vyberte, pridajte olej. Do nakrájaného...
Steak z tuniaka s banánovo – jogurtovým šalátom
Steaky okoreňte steaky drveným korením a limetkovou kôrou. Olúpte banány a nakrájajte ich na plátky, ktoré pokvapkajte citrónovou šťavou. Nakrájajte kokteilové paradajky na plátky a opatrne...
Kuracie kapsičky
Do plátkov mäsa urobte otvor na kapsičku. Potom mäso mierne naklepte, osoľte a okoreňte. Syr rozdrobte, vmiešajte doň na malé kocky nakrájanú slaninu a najemno nasekanú cibuľovú vňať. Touto...
Sviatočné chilli
Deň vopred si namočte fazuľu.Do tlakového hrnca dajte 1 PL lyžicu oleja a na ňom osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle začne sklovatieť, pridajte na drobné kúsky pokrájané mäso,...
Cuketové placky plnené mäsom
Všetko zamiešajte, nechajte postáť a ak treba pridajte trochu múky alebo zlejte šťavu s osolenej cukety. Smažte na troške oleja placky veľkosti palacinky, naplňte ich pripravenou plnkou a preložte...
Slávnostné bravčové rebierka
Z vajec, mlieka a múky spravte cestíčko, v ktorom obaľte kúsky banánov a šampiňónov. Osmažte ich na oleji a položte na nahriate taniere s varenými zemiakmi. Ozdobte zeleninou. Rebierka mierne...