Mäsité jedlá a ryby
Rybie filé po Viedensky
Opláchnuté porcie rybieho filé osoľte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Jednu porciu vložte do vymasteného hrnca, pokvapkajte trochou rozmiešanej smotany, poukladajte plátok slaniny, potrite...
Králik na cibuli
Králika rozdeľte na 6 - 8 porcií a v pekáči na rozohriatom oleji prudko opečte z oboch strán. Potom ich osoľte, dobre okoreňte, vyberte a dajte bokom. Na oleji z opekania králika opečte na tenká...
Kačica na víne s pekinskou kapustou
Kačicu večer pred prípravou umyte, osušte, posoľte, posypte 1 PL drvenej rasce zvonku aj zvnútra a nechajte odležať v chlade. Na druhý deň vložte do kačice jablká a dajte piecť do vyhriatej...
Jelení guláš s paradajkami
Mäso naložte do zeleniny, ktorú si nakrájajte. Mäso opláchnite tesne pred varením a odblaňte ho, nakrájajte na väčšie kocky, slaninu nakrájajte na menšie kocky a poškvarte, pridajte olej,...
Kuracie zvitky pána prezidenta
Kuracie prsia nakrojte, vytvorte plátok, jemne naklepte. Osoľte, okoreňte bielym korením. Odložte na 24 hod. do chladničky.Plnka: Špenát rozmrazte a prebytočnú vodu zlejte. Na olej pridajte postrúhaný...
Choudroute
Na masti opražte najemno nasekanú cibuľu, pridajte kyslú kapustu a poduste asi 5 min. Prilejte víno, pridajte očistené pokrájané jablko a borievky. Zalejte vývarom tak, aby bola kapusta ponorená.....
Kura na granátovom jablku
Kura naporciujte, obaľte v múku a opečte zo všetkých strán na masle.Omáčka: V panvici rozohrejte olej a osmažte na kocky pokrájanú cibuľu. Pridajte za nastrúhané orechy a znova chvíľu popražte....
Teľacie na smotane
Umyté mäso pokrájajte na menšie kúsky, osoľte a prudko opečte na rozohriatom oleji. Opečené mäso dochuťte mletým bielym korením, chvíľu poduste, vyberte z panvice a odložte na predhriaty...
Zapečené rybie filé v syrovej omáčke
Cibuľu ošúpte, pokrájajte nadrobno a opražte na oleji. Pridajte scedené šampiňóny, poduste ich, zmes osoľte a okoreňte. (Ak použijete surové šampiňóny, najprv ich očistite a pokrájajte...
Bôčiková bravčová roláda
Bravčový bôčik pomeľte, ochuťte soľou, vegetou a korením, pridajte nesladené mlieko a všetko dobre premiešajte. Odložte na 24 hod. do chladničky.Na druhý deň mäsovú hmotu rozvaľkajte...