Mäsité jedlá a ryby

Kurča na plzeňský spôsob

Kurča umyjeme, rozporciujeme a osušíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatej masti. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Keď je cibuľa...

Dusené obličky

Obličky odblaníme, umyjeme, rozrežeme naprieč, odstránime močovody a namočíme do studenej vody na 2 hodiny. Potom ich vyberieme, čistou vodou prepláchneme a osušíme. Z vnútornej strany,...

Teľacie medailóniky so špargľou

Teľacie karé pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na rozohriatom oleji po 4 minúty z oboch strán. Rezne vyberieme a uložíme na teplom...

Grilovaný kurací steak s karotkovo-zemiakovým pyré

4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas tepelnej úpravy: 20 minút 1.Kuracie prsia pripravíme na grile, osolíme a okoreníme. 2.Karotku a zemiaky uvaríme spolu do mäkka. Pridáme maslo a soľ...

Program.sk

Divina na šípkovej omáčke s domácimi haluškami

4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas tepelnej úpravy: 60 minút 1.Diviaka orestujeme na masti spolu so zeleninou, pridáme korenie, bobkový list, soľ, pivo a trochu vody. Dusíme do mäkka. 2.V...

Zajačí chrbát na ihle

Zajačí chrbát umyjeme a vykrojíme dva mäsové valčeky. Tieto pokrájame na medailóniky, asi 1 cm hrubé. Medailóniky zľahka naklepeme a okoreníme mletým čiernym korením. Osolíme a opražíme...

Marinované kuracie prsia

V miske zmiešame biely jogurt, prelisovaný cesnak, sójovú a worcesterskú omáčku, karí korenie, mleté čierne korenie, mletú červenú sladkú papriku, mletú štipľavú papriku, soľ a olej....

Srnčie mäso v moridle

Z dvoch dcl oleja, šťavy citróna, petržlenovej vňate a celého čierneho korenia pripravíme moridlo. Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na hrubšie plátky, trošku ich naklepeme a dáme ich do moridla...

Sumec na rasci s grilovanou zeleninou

4 porcie Čas prípravy: 15 minút 1.Filety umyjeme, usušíme, nasolíme a posypeme rascou. Rozpustíme maslo a na ňom opečieme sumca z oboch strán. 2.Nakrájame zeleninu. 3.Maslo rozpustíme...

Dusené hovädzie s paštrnákovým pyré

4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas tepelnej úpravy: 60 minút 1.V tlakovom hrnci rozpustíme masť, orestujeme cibuľu, karotku, petržlen, nakrájané na menšie kocky. 2.Pridáme mäso v celku,...

Strany 1...42434445464748...419