Mäsité jedlá a ryby
Teľacie mäso plnené zelerom
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú cibuľu...
Prírodná roštenka na hubách
Roštenku umyjeme, osušíme, narežeme na plátky a naklepeme. Okraje narežeme, osolíme a prudko z oboch strán opečieme na masti. Na masti udusíme nadrobno posekané sparené huby s očistenou...
Arabské rizoto
Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ, mleté korenie a vymiešame na husté pyré. Do dobre vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakovej zmesi, na to dáme uvarenú ryžu zmiešanú...
Plnená teľacia hruď
Mäso umyjeme, utierkou osušíme a nožom urobíme kapsu. Bravčové mäso zomelieme, pridáme soľ, v mlieku namočenú žemľu, korenie, vajcia, posekanú petržlenovú vňať, hrášok a mrkvu. Z uvedených...

Hovädzí guláš s hráškom
Umyté mäso čiastočne odblaníme, pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Na oleji dohneda opražíme pokrájanú...
Teľacie mäso na šampiňónoch
Teľacie mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, ošúpaný pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho...
Rýchle krevety
Na olivovom oleji si osmažme pretlačený cesnak a cibuľu. Keď už bude cesnak aj s cibuľou mäkký, pridáme krevety. Okoreníme ich a necháme smažiť. Keď budú krevety osmažené do ružova,...
Fliačky s kyslou kapustou
Kyslú kapustu trocha premyjeme a necháme odtiecť. Potom dáme kapustu do hrnca, podlejeme trochou vody a premiešame. Pridáme soľ, vegetu a čierne mleté korenie. Zamiešame a dusíme domäkka. Slaninu...
Pstruhy na smotane
Pstruhy očistíme, na chrbte rozrežeme, kosť vyrežeme, hlavu a chvost odrežeme tak, aby sa pstruhy rozpolili. Potom ich na masle opekáme asi 5 minút. Po opečení nádobu stiahneme na okraj platne,...
Zemiakový guláš
Na malé kocky pokrájanú slaninu rozpustíme, pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky a spolu chvíľu dusíme. K duseným zemiakom pridáme pokrájanú cibuľu, rascu, mletú papriku, mleté...